Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer C.G.J. Willems

De heer C.G.J. (Chris) Willems ontvangt op 4 april om 12.30 uur de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Ruud Braun zal hem de onderscheiding opspelden. De uitreiking vindt plaats op het huisadres van decorandus, Kerkstraat 47, Ubachsberg (gemeente Voerendaal).

Verdiensten
Sinds 1969 maakt de heer Willems zich verdienstelijk voor de instandhouding van religieus erfgoed in de provincie Limburg. Vanaf die tijd is hij beheerder van de religieuze wegkruisen in de gemeente Voerendaal. Hij is als vrijwilliger betrokken bij het onderhoud aan, her- of verplaatsen van, of de restauratie van beschadigde of vernielde wegkruisen.
Verder is hij initiatiefnemer en registrator van klein-religieus erfgoed (oa. Kruisen en kapelletjes) in de provincie Limburg. Door zijn inzet is een vrijwel volledige, provincie brede inventarisatie van dit type erfgoed ontstaan. Bovendien ontwierp en bouwde hij een website over dit onderwerp die hij thans nog beheert.
Daarnaast is hij adviseur op het terrein van religieus erfgoed in Limburg. Hij verzorgt advies, geeft presentaties en leidt rondwandelingen.
Hij schreef in het tijdvak 2008-2012 een drietal fotopublicaties over wegkruisen en kapellen in Limburg. Tenslotte ondersteunde hij de gemeente Gulpen-Wittem en de VVV Zuid-Limburg bij de totstandkoming van de brochure ‘Kruistocht op wandelschoenen’.
Vanaf 2012 is hij bestuurslid van de Stichting Kruisen en Kapellen.

Foto Gemeente Voerendaal

Geef een reactie