De Roda fandag lokte zaterdag een kleine 1000 fans naar het Parkstad Limburg Stadion.  Supporters van alle leeftijden maakten van de gelegenheid gebruik om in een gemoedelijke sfeer kennis te maken met de nieuwe selectie, selfies te maken met favoriete spelers en handtekeningen te verzamelen. Deze aftrap voor het nieuwe seizoen werd georganiseerd door de gezamenlijke supportersverenigingen en fanclubs.

Na de glorietijden onder suikeroom Nol Hendriks brak bij Roda JC de laatste jaren de chaos uit. Talloze buitenlandse spelers kwamen, talloze buitenlandse spelers gingen. En de prestaties liepen alsmaar terug. Symbolisch dieptepunt was de degradatie uit de eredivisie.

Die doet menige supporter nog elke dag pijn. Maar de gemeenschap achter de club, de mensen voor wie Roda JC en het vertrouwde zwart-geel deel is van hun identiteit, is de hoop op een wederopstanding en betere tijden na alle fiasco’s ongebroken.

Deze supporters vormen de levensader van de voetbalvereniging. Ze onderstreepten het zaterdag opnieuw door het organiseren van de fandag van hun club. .

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie