Polished Dansvoorstelling in het cultuurhuis i.s.m Via Zuid & Cultura Nova 

 

Choreografie en dans: Mami Izumi & Roshanak Morrowatian

Kostuum: Verena Klein

Licht: Jean-Lou Caglar

Coach: Romy Roelofsen

 

Dans, Language no problem, Nederlandse première, Toegankelijk voor mindervaliden

€7,50(try-out)

€10,-

Tickets uitsluitend via Cultura Nova!

Zondag 25 augustus 20:30 – 21:30

Cultuurhuis Heerlen

TICKETS

Dinsdag 27 augustus 20:30 – 21:30

Cultuurhuis Heerlen

TICKETS

Woensdag 28 augustus 20:30 – 21:30

Cultuurhuis Heerlen

TICKETS

Donderdag 29 augustus 20:30 – 21:30

Cultuurhuis Heerlen

TICKETS

 

‘Polished’ is een hedendaagse dansvoorstelling over beleefdheid en etiquette. Mami Izumi en Roshanak Morrowatian duiken in de ongeschreven regels van fatsoen en herkenbare gedragspatronen. Die ontleden ze en brengen ze tot uiting door middel van dansante frasen, verstilling en alledaagse bewegingen. Als in een collage schetsen de dansers beelden van hun eigen ervaringen en achtergrond. Centraal staat een verlangen naar harmonie en bewustzijn in onze dagelijkse handelingen.

Mami Izumi is geboren in Kobe (Japan) en studeerde aan de Salzburg Experimental Academy of Dance in Oostenrijk. In 2015 verhuisde ze naar Maastricht, waar ze met GOTRA / Joost Vrouenraets werkte en in verschillende choreografieën van GOTRA danste. ‘Cotton’ (2017) was Mami’s eerste eigen choreografie gevolgd door ‘Blind Walk’ (2018).

De van oorsprong Iraanse Roshanak Morrowatian studeerde in 2014 af als danser aan de Folkwang Dansacademie in Essen. Ze danste in stukken van o.a. Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Marina Abramovic, Alexis Blake en Joost Vrouenraets. Ook maakt ze eigen werk zoals ‘Hips don’t lie’ (2018) en ‘Walk to the 10’ (2017).

‘Polished’ is tot stand gekomen met ondersteuning van VIA ZUID, Talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg, en ECI cultuurfabriek Roermond.

TIP: neem deel aan de gratis dansworkshop door Mami en Roshanak!.

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
info@cultuurhuisheerlen.nl

Polished_Foto-Jonas-Löllman

Geef een reactie