Onlangs ondernamen jongeren met beperking een gezellige wandeling bij Zuidplas -Sibelco

 

 

Zoals nagenoeg bekend is het JMB-clubje (Jongeren tussen 15 en 25 jaar) met een beperking) een onderdeel van Jeugd &Jongerenwerk Heksenberg. Tot juli/augustus 2018 was genoemde jeugdorganisatie, onder de vlag van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek  vele jaren gevestigd in wijkgebouw ‘t Gringeltje Hei Grindelweg. Maar omdat gebouweigenaar ’t Gringeltje, t.w. woningcorporatie Woonpunt, voornemens was om het gebouw in de verkoop te doen ontstond voor huurder (onderverdieping) Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek een meer als vervelende situatie dat zij, wanneer het Gringeltje verkocht zou worden, het gebouw moesten verlaten en met hen ook alle overige gebruikers, waaronder dus ook Jeugd & Jongerenwerk Heksenberg.

 

Omdat Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek geen risico wilde lopen dat bij verkoop van t Gringeltje, zij nog niet beschikte over een andere locatie besloten zij hiertoe op zoek te gaan, omdat de Stichting absoluut ook zelfstandig wilde verder gaan. Uiteindelijk vonden zij in de Mgr Feronstraat 51 (achterkant winkelcentrum Heksenberg) een geschikt pand. Deze werd prima in orde gemaakt  en op 12 oktober 2018 officieel door waarnemend-burgemeester Emile Roemer van Heerlen, bijgestaan door buurtwethouder Adriane Keulen, geopend, middels ook de onthulling van een plaquette.

Maar omdat, overigens de schitterende nieuwe locatie, helaas maar de beschikking heeft over een grote ruimte, kon een klein aantal gebruikers van voormalig t Gringeltje, gezien hun activiteiten, niet mee verhuizen naar de Mgr Feronstraat, Jammer natuurlijk, maar het was niet anders. Hieronder dus ook Jeugd & Jongerenwerk/JMB-clubje. Zij vonden in eerste instantie onderdak in een ruimte bij Brasserie De Uitvlucht/ Zeekoelen. Nadien verhuist naar hun huidige onderkomen en wel Jongerencentrum The Move Varenbeuk/Vrieheide. Van hieruit worden door hen een diversiteit aan activiteiten georganiseerd.

Hieronder ook wandelingen en dan speciaal rond de prachtige locatie van de Zuidplas van Sibelco gelegen tussen de wijken Heksenberg en Palemig. Een natuurgebied up to date en een absolute aanrader voor iedereen die houdt van natuur en wandelen. Deze schitterende, rustgevende locatie waar bovendien ook nog een serene stilte heerst is bij uitstek dan ook een van de mooiste locaties in deze Parkstad regio. Dit onderschrijft het JMB-clubje ten zeerste die onlangs een leuke en gezellige wandeling maakte. Zie hieronder een korte lovende impressie van de gehouden wandeling.

“Tijdens onze onlangs gehouden bijeenkomst bij de Zuidplas van Sibelco in Heerlen hebben we genoten van de heerlijke natuur bij ons in de buurt.” Dat zegt Yvon Erkan uit Heksenberg. Zij is, samen met haar man Shane, nauw betrokken bij het Jeugd- en Jongerenwerk & het ‘JMB-clubje’ (Jongeren Met een Beperking)”. Yvon: “Onder leiding van gids Paul Arends, een boeiende verteller en natuurkenner, leerden we van alles over de flora en fauna bij de Zuidplas. Paul legde alles leuk en goed uit. Ook hielp hij de kinderen met het zoeken naar heerlijke bramen. We hebben met alle aanwezige gezinnen genoten en komen zeker nog eens terug”. Voordat de wandeling van start ging werden de kinderen, hun ouders en begeleiders getrakteerd op soep en broodjes. Voor meer info over de wandelmogelijkheden bij de Zuidplas: www.natuurlijkparkstad.eu.

Foto’s Callie Steijaert

 

 

Geef een reactie