Activiteiten in de Week van de Alfabetisering in Bibliotheek Brunssum

 

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.

 

Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker. Om zoveel mogelijk mensen in actie te laten komen voor een geletterde samenleving organiseert Stichting  Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september de week van de Alfabetisering. In deze Week van de Alfabetisering vinden er bij Bibliotheek Brunssum de volgende activiteiten plaats:

Voor Taalgroep Brunssum organiseert Bibliotheek Brunssum in samenwerking met Vrije Akademie ZOM dinsdag 10 september een workshop  ‘Letters in hout’. De deelnemers gaan met behulp van houtbranders letters en woorden branden op en in hout. Ze starten met het bedenken van de teksten. In deze fase kunnen ze elkaar inspireren.

Taalgroep Brunssum is een project waarbij getracht wordt het  taalniveau op peil te houden en de deelnemers blijvend geactiveerd te worden.

Tijdstip: 10.00-12.00u. Besloten bijeenkomst

– Na afloop van de workshop is er een lunch als aftrap van het nieuwe schooljaar. De lunch wordt verzorgd door ‘Betere Buren’. Indien mogelijk zal wethouder Hugo Janssen aanschuiven.
Tijdstip: 12.00-13.00 u. Besloten bijeenkomst.

–  Donderdag 12 september van 10.30-11.15 u. kunnen ouders met hun baby of dreumes (4-24 maanden) in de Bibliotheek een workshop ‘Muziek op schoot’ bijwonen. De workshop vindt plaats in het kader van BoekStart en wordt verzorgd door Veron Jongstra, docent van muziekschool SMK. De toegang is gratis; aanmelden verplicht: ltimmermans@bibliotheekbrunssum.nl of 045-4007560. Deelname volgens ontvangst van aanmelding.

 

 

 

Geef een reactie