Zaterdag is de feestelijke opening van Treinstation Heerlen

 

 

In het Maankwartier in Heerlen vindt zaterdag 31 augustus aanstaande de officiële opening plaats van het nieuwe Treinstation Heerlen. Cultura Nova geeft het openingsfeest gestalte in de stijl waarmee het festival naam heeft gemaakt prikkelend, verrassend en boeiend. De festiviteiten start om 12.00 uur. Violiste Rosanne Philippens en haar vrienden van Domo Emigrantes geven een concert met mediterrane muziek op het Spoorplein, de ingang van het station. Onder de noemer ‘Viva l’Italia!’ spelen zij onder andere ‘La Foglia’ van Vivaldi en enkele tarantella’s van Paganini gecombineerd met traditionele Italiaanse volksmuziek. Aansluitend volgt de openingshandeling.

 

Feestelijke toet met sambamuziek en Plasticiens Volants

Om 13.45 uur vertrekken twee kleurrijke parades – met o.a. de ballonfiguren van het Franse gezelschap Plasticiens Volants, inmiddels een Heerlense publieksfavoriet en sambabands. De twee feestelijke parades, met sambamuziek van o.a. Diversão! vertrekken vanaf Pancratiusplein Noord en De Pyler-school op de hoek van de Meezenbroekerweg en de L.T.M.-weg. Daardoor worden ook de bewoners van het stadsdeel GMS nadrukkelijk in het feest betrokken. Publiek worden verzocht op een van de twee locaties te verzamelen en in een feestelijk stoet mee te lopen. De twee parades komen uiteindelijk bijeen en voegen zich samen tot een groot feest, waarin wederom een rol voor Rosanne Philippens weggelegd zal zijn.

 Rosanne Philippens

Rosanne Philippens begon op driejarige leeftijd met viool spelen. In 2009 behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium haar diploma summa cum laude en vervolgde haar studie aan de Hans Eisleer Akademie in Berlijn, waar ze in 2014 haar master haalde met de hoogst mogelijke cijfers. Philippens won het Nationaal Vioolconcours (Amsterdam Concertgebouw 2009) en het Internationale Violin Wettbewerb Freiburg (2014). Ze werkte samen met diverse gerenommeerde dirigenten, zoals Yannick Nézet-Séguin en soleerde in vele orkesten, zoals het Barcelona Symphony Orchestra.

Muziek en Dans

Na 15.00 uur zijn er nog tal van andere optredens in Heerlen centrum. Zo organiseert SCHUNCK* Muziek en Dans tal van optredens in het Park Zuid aan de Saroleastraat en treedt Popkoor Thirdwing op het Maanplein op.

 

Het treinstation Heerlen blijft zaterdag tijdens alle feestelijkheden gewoon geopend en toegankelijk voor reizigers.

Plasticiens-Volants-foto-Paul Baila en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie