Concert 75 jaar Bevrijding zaterdag 14 september.

In september 1944 werd Zuid-Limburg bevrijd van de Duitse bezetters. De ergste verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog waren toen ook voor de inwoners van Simpelveld voorbij. Om de 75e verjaardag van dit heuglijke feit te vieren en om alle personen die het leven lieten om de bevrijding mogelijk te maken te herdenken, vinden door heel de regio eveneme
nten plaats. In Simpelveld hebben vier lokale verenigingen de handen in elkaar geslagen om de bevrijding te vieren. Heemkundevereniging De Bongard, Harmonie St. Caecilia, Mannenkoor David en Kerkelijk Zangkoor Harmonia organiseren samen een Bevrijdingsconcert op zaterdagavond 14 september.

 

 

Geschiedenis en Muziek gaan tijdens dit evenement hand in hand. Historicus Luc Wolters van de Heemkundevereniging neemt het publiek mee in een verhaal over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in Simpelveld, Limburg en Europa. De drie muziekverenigingen zorgen ervoor dat dit verhaal omlijst wordt met sfeervolle muziek. Samen leidt dit tot een bijzonder mooi en afwisselend programma. Door bijpassende beelden op een groot scherm te vertonen gaat het geheel nog meer leven en wordt de bezoeker meegenomen naar de situatie van ruim 75 jaar geleden. De verschrikkingen van de oorlog, de verzetsdaden, de gevallenen en het vieren van de bevrijding komen allemaal aan bod in het verhaal en de muziek.

Dankzij een bijdrage van de Provincie Limburg en Gemeente Simpelveld is het concert gratis toegankelijk. De concertlocatie is Partycentrum Oud Zumpelveld en de aanvang van het concert op zaterdagavond 14 september is 19.30 uur. Graag tot ziens op dit bijzonder concert!

 

Geef een reactie