Heerlijk Bourgondisch Genieten doe je op Parkstad Culinair! De 7e editie van Parkstad Culinair vind plaats op 5, 6, 7, 8 september 2019 op het Pancratiusplein te Heerlen. Wederom 4 dagen culinair genieten.

 

Diverse restaurants uit de omgeving Parkstad gaan op laagdrempelige wijze, in een sfeervolle ambiance, hun culinaire kunsten vertonen. Food, Drinks, en Experience, dat is Parkstad Culinair. Geniet van culinaire hoogstandjes, een heerlijk glas wijn en verse cocktails. Het gevarieerde muzikale programma in combinatie met de sfeervolle transparante overkapping zorgen voor de ultieme beleving.

Parkstad Culinair is niet alleen heerlijk Bourgondisch genieten maar is een beleving.Het, middels transparante overkapping, culinaire festijn is ontstaan in 2013 en vind traditiegetrouw plaats in het tweede weekend van september op het Pancratiusplein in Heerlen. Restaurants een podium bieden, bezoekers op laagdrempelige wijze laten proeven van culinaire hoogstandjes en bourgondisch genieten staat centraal. Van jong tot oud en van fijnproever tot levensgenieter. Ongedwongen netwerken is eveneens een pijler van Parkstad Culinair. En ook voor de hele jonge bezoekers wordt gedacht: van kinderanimatie tot leuke leerzame kookworkshops.

Parkstad Culinair, met tien restaurants rond een bar met in het midden een groot podium, heeft tot doel om op een laagdrempelige manier duidelijk te maken dat Parkstad wel degelijk een gastronomische regio is. Verspreid over vier dagen worden zo’n tienduizend bezoekers verwacht. Het merendeel van hen is tussen de 25 en 60 jaar. „Een hele leuke mix van allerlei soorten mensen, variërend van vertegenwoordigers uit de culturele sector en het bedrijfsleven tot hippe jonge gasten die van een gin-tonic komen genieten.” Lokale en regionale horeca, culinaire hotspots, kookworkshop, live muziek, streekproducten, speciaal bier en mooie wijnen. Zintuigen prikkelen, ultieme beleving, proeven, Parkstad Culinair is er voor iedereen en iedereen is welkom!

Parkstad Culinair is voor iedereen vrij toegankelijk! meer informatie op www.parkstadculinair.nl of op onze social media kanalen.

ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Tom de Cock

Geef een reactie