RKHBS dames zonder enige problemen door naar volgende bekerronde

 

 

Voorafgaand het duel bij FC Geuldal/Gulpen combinatie was kwalificatie al voor 99,9 % een feit; alleen bij een monsternederlaag kon dit nog misgaan. Maar de dames willen gewoon elk duel winnen en zo in vorm komen voor de aanstaande competitiestart, deze dadendrang zou de thuisclub vandaag op een ernstige manier gaan ondervinden.

RKHBS was redelijk compleet, waardoor er een sterk team aan de aftrap stond en het begin mocht gerust furieus genoemd worden.Na 15 seconden het eerste schot nog naast het doel maar na 59 seconden kon Suus Seetsen al een afvallende bal binnen schieten. Amper twee minuten was er een splijtende diepe bal van laatste “man” Deniece die Suus wederom alleen voor de keepster zette; in tweeën schoot ze binnen en was de wedstrijd net begonnen maar was het wel al 0-2.

En na 10 minuten was het Nancy die een mooie pass van Adriana op waarde wist te schatten en heel subtiel kon binnen schieten. Na deze orkaan ging de aanvalsdrang wat liggen en dat had ook te maken door een vervelende handblessure van Shauni die er na een eerste ziekenhuis bezoek gelukkig minder ernstig uitziet dan in eerste instantie deed vermoeden.

Met Demi, die een goede zomer achter de rug heeft en uitstekend is begonnen aan het seizoen op rechts, gingen de aanvallen weer vanouds door maar stokte de score tot op het halve uur. Toen was er echter wederom een assist van grote klasse verstuurd door Nancy en Suus kon een-tegen-een met de keepster simpel scoren. Twee minuten later was het ook al 0-5 toen Adriana aan het kanon stond en hard binnen knalde.

Zo werd de rust bereikt met een mooie 0-5 stand maar echt goed werd er niet gespeeld; teveel slordigheden, te vaak de moeilijke oplossing zoeken, en soms wat laks. Coach Erwin was niet geheel tevreden en liet dit op zijn eigen “Erwiniaanse” manier duidelijk merken. Dat de dames snelle leerlingen zijn  bewees het tweede bedrijf waarin niet alleen nog eens zes keer gescoord werd maar ook gewoon goed gevoetbald. Het balletje ging uitstekend rond, dan weer eens terug, dan weer eens breed en diep als daar de mogelijkheid voor was. De thuisclub met veel jonge meisjes die veelal net begonnen waren met voetballen keken er naar en konden alleen maar achter de bal aanhollen.

Adriana scoorde na goed voorbereidend werk van Deniece iets na het uur de 0-6 en even later was het Nathalie – al jaren spelend met nummer 7 – die na goed doorzetten van Suus met links de 0-7 kon binnenschieten. Adriana mocht nu gaan rusten en Kim kwam haar in de spits vervangen. Lekker agressief, jagend op elke bal, oog voor de medespeler; absoluut een goede invalbeurt. Na 77 minuten mocht de thuisclub op een meter of 20 plotseling een vrije trap nemen, en terwijl Gaby nog bezig was met de muur klaar te zetten, schoot de aanvalster al; Gaby stond zoals gezegd nog niet klaar en had alle geluk dat de bal op de paal uiteen spatte, en in haar grijpgrage handen belandde.

Zo was er na 257 minuten bijna een einde gekomen aan de “clean sheets” van RKHBS, maar voorlopig staat de serie al op 270 minuten. In het laatste kwartier trok RKHBS de gashendel nog eens flink open tegen de vermoeide thuisclub en dat resulteerde nog eens in vier doelpunten. Eerst kopte Kim een voorzet van Nancy op de lat waarna de rebound via een eigen been/lichaam in de kluts in de eigen goal verdween en de 0-8 op het scorebord zette; daarna ging het plotseling heel snel: 85e Minuut vrije trap Nancy, goed doorlopen van Sammiejj; bingo 0-9. 86e Minuut diepe bal Sammiejj op Suus D; prachtige lob vanaf een meter of 20 over de keepster; 0-10  89e Minuut; slotakkoord van de uitstekende spelende Nancy; individuele actie en beheerst afronden 0-11.

Zo kreeg de thuisploeg een vreselijk pak slaag en gaat RKHBS met 9 uit 3 en een doelsaldo van 23-0 zeer overtuigend door naar de 2e ronde. Zoals gezegd; volgende week begint het echte werk wanneer Geulsche Boys op bezoek komt op de Heerlerbaan; dan gaan de competitiepunten tellen en gaat de quest naar een hoge eindnotering van start.

Het begin, met mooie zeges, veelal goed voetbal, goede trainingsopkomst en een prima sfeer beloofd in ieder geval veel goeds.

Foto’s Robyn Ernes

Geef een reactie