Schaesberg bekert verder na een knappe overwinning op Geldrop

Toen de bekerloting bekend werd met 3 brabantse ploegen, Geldrop en Rhode (1e klassers) en Braakhuizen (2e klasse), leek het vooraf een zware dobber te worden om door te bekeren. Toch is het de mannen gelukt om als groepswinnaar verder te gaan.

De eerste wedstrijd werd nog thuis tegen Rhode een gelijkspel, 0-0. Een aardig resultaat, daar waar er misschien nog wel iets meer in had gezeten. De tweede wedstrijd uit tegen Braakhuizen werd op schitterende wijze winnend afgesloten, met maar liefst 1-5. Doelpunten in deze wedstrijd werden gescoord door Randy Quadackers (2 x), Ronald Geuskens (2 x) en Imad Haddadi.

Op zaterdagavond moest er in de laatste wedstrijd minimaal 1 punt gehaald worden om door te kunnen bekeren. Geldrop was vooraf al geplaatst, aangezien ze beide wedstrijden hadden gewonnen. Schaesberg begon goed aan de wedstrijd en spelbeeld golfde op en neer in de eerste helft, zonder dat beide ploegen heel veel kansen creëerde. Logisch gevolg was de 0-0 ruststand.

In de tweede helft was het in de 48e minuut Imad Haddadi, die zijn goede wedstrijd beloonde met schitterend doelpunt. Na een dieptepass van Ronald Geuskens, maakte Imad een individuele actie en schoot hij de bal snoeihard de kruising in. Schaesberg werd sterker na deze treffer, maar vergat de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Kansen voor Randy Quadackers , Noah Ngohodizi en Imad Haddadi werden uiteindelijk helaas niet benut. Geldrop probeerde tegen het eind van de wedstrijd met lange ballen voor gevaar te stichten en was met een bal op de paal nog één keer dichtbij. Maar onze verdediging stond wederom goed te verdedigen en de nul kon weer worden gehouden.

Een mooie opsteker zo voor de start van de competitie, het team lijkt er klaar voor te zijn. We gaan het zien, volgende week de eerste pot uit tegen v.v. Eijsden.