Film El Reino is te zien bij Filmhuis de Spiegel

Spanje, 2018 / 131 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Rodrigo Sorogoyen
Met: Antonio de la Torre, Monica Lopez, Josep Maria Pou e.a.

Donderdag. 19 SEPTEMBER / 20:00 UUR

 

★★★★☆ VPRO Gids – “Een spektakel, spannend, wrang, niet zelden theatraal of komisch absurd, met een ijzersterke acteur in de hoofdrol”
★★★★☆ NRC – “De energieke cameravoering, opzwepende techno soundtrack en intense acteurs nemen je gaande weg mee naar een razend spannende finale”
★★★★☆ TV Krant – “Beklemmend en intrigerend (…) Opmerkelijk acteerwerk van De La Torre”. “Knap scenario”

Manuel Gomez Vidal is een geliefd en charismatisch politicus die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Aanzien, een liefdevolle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waarin velen zich verrijken met publiek geld. Wanneer hij een collega en goede vriend beschermt, wordt hij zelf het middelpunt van aandacht en onderzoek. Zijn partijgenoten schuiven alle schuld op hem. Maar Manuel Vidal besluit het spel mee te gaan spelen…

De wervelende openingsscène bevat al alle ingrediënten van het corruptiedrama dat aanstaande is. Een hommage aan Martin Scorcese’s Goodfellas: een steadycam tracking shot dat de acteur genadeloos ‘achtervolgt’ terwijl die naar binnen loopt. En dit is mooi want we weten meteen met wat voor volk we te doen hebben: gangsters in de gedaante van politici. Een politieke thriller, gefilmd vanuit het perspectief van de dader, die uit het Koninkrijk verstoten wordt.

El Reino was dit jaar één van de grote winnaars van de Goya’s, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht, waaronder die van Beste Regisseur (Rodrigo Sorogoyen) en Beste Acteur (Antonio de la Torre), die net als in Sorogoyens eerste film (Que Dios nos perdone) de hoofdrol speelt.

Nominatie Beste Film San Sebastian International Film Festival 2018

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl

Foto cover Filmhuis de Spiegel

Geef een reactie