Nederland tegen Griekenland in drievoud? Met wat fantasie zou je dat er, gezien de naamgeving van de clubs, in combinatie met het gegeven dat drie teams van de beide verenigingen zondag in Bleijerheide tegen elkaar uitkomen, van kunnen maken. De hoofdmacht van promovendus KVC Oranje uit Kerkrade ontvangt zondag, om 14.30, namelijk voetbalvereniging Hellas uit Klimmen-Ransdaal. Meteen een aantrekkelijk affiche, zo op het eerste oog, in de derde klasse A van het amateurvoetbal. Verder spelen KVC Oranje 2 en KVC Oranje 5 thuis tegen vv Hellas 2 (11.30), respectievelijk vv Hellas 3 (11.00).

 

Voor KVC Oranje is de komende voetbaljaargang ongeveer alles nieuw. Als promovendus is weinig tot niets bekend van de komende tegenstanders, onder wie dus ook vv Hellas. Wat wal in de wandelgangen te horen is, is dat de club uit het Heuvelland door insiders wordt bestempeld als één van de favorieten voor de titel in 3A. Speler met naam die in het amateurvoetbal al de nodige faam heeft verworven is Reno Baggen, aanvallende middenvelder met veel scorend vermogen. In een onlangs verschenen interview op www.parkstadactueel.nl liet hij optekenen met zijn club zo hoog mogelijk te willen eindigen. Hij is dus wat voorzichtiger bij het uitspreken van de ambities van zijn team dan de zogenoemde kenners. Dat geldt overigens ook voor trainer Paul van Putten van KVC Oranje. Hij zegt namelijk: ,,Als promovendus moet je doelstelling handhaving zijn. Dat geldt ook voor ons. Mocht het heel goed gaan lopen, kun de doelstelling eventueel bijstellen.”

Fusieclub vv Hellas zag in 2013 het levenslicht, toen SCKR uit Ransdaal en Klimmania uit Klimmen samen kwamen. De fusie bleek een succes. Er is nu sprake van een florerende vereniging. Vorig seizoen eindigde het eerste van de club op een verdienstelijke vijfde plek, boven de middenmoot dus, in 3A. Dat zegt wel iets over de kwaliteit die het elftal herbergt. Daar staat tegenover dat KVC Oranje vorig seizoen glansrijk kampioen werd in 4B en er in de zomer zeker niet minder op is geworden.

We mogen dus een mooie wedstrijd tegemoet zien, waarbij vooraf veel vraagtekens zijn over de verhoudingen tussen beide teams. Zondag, tegen de klok van half vijf, zullen wellicht de eerste tipjes van de sluier gelicht zijn. KVC Oranje en vv Hellas heten u graag welkom, zondag in Sportpark Bleijerheide aan de Voorterstraat in Kerkrade. Aanvang van het duel: 14.30.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie