NAVO hoofdkwartier en Gemeente Brunssum versterken banden

 Wnd Burgemeester Gerd Leers (l) en Generaal Erhard Bühler (r)

Op vrijdag 20 september ondertekenden wnd burgemeester Gerd Leers en General Erhard Bühler, commander of NATO’s Joint Force Command Headquarters een Joint Declaration of Cooperation. Hiermee krijgt de synergie tussen JFC en Brunssum een nieuwe impuls.

Brunssum vernieuwt haar centrum. In die ontwikkeling wordt nadrukkelijk ook bekeken hoe, in samenwerking met het NAVO hoofdkwartier, het centrum aantrekkelijker gemaakt kan worden voor de JFC-gemeenschap. Dat bevordert de integratie van de internationale gemeenschap, en versterkt het centrum.

Centrum aanvullen.De gemeente Brunssum zoekt naar, en spreekt met ondernemers die het palet van het huidige centrum aanvullen en vervolmaken voor zowel de inwoners van Brunssum als voor de internationale gasten. Daarbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld een bowlingcentrum, een servicebioscoop en een fastfoodrestaurant.

Host of home. Brunssum wil meer zijn dan alleen gastheer voor de militairen van het Joint Force Command Headquarters. De gemeente zou graag zien dat zij zich net zo thuis voelen als de Brunssumers die hier al generaties lang wonen.

Foto Pascal Moors

Geef een reactie