Op zondag 6 oktober verzorgt IVN Kerkrade een natuurwandeling door het Heuvelland

 

 

Zondag 6 oktober: Molenwandeling langs de Geul met Olaf Op den Kamp.
Op zondag 6 oktober kunt u onder leiding van Olaf Op den Kamp op stap langs de Geul. Olaf heeft dit jaar een boek geschreven met als titel ‘De Geul van bron tot monding’ en wie kent dit riviertje dus beter dan hij?
Op de eerste zondag van oktober is het Limburgse Molendag. Dat betekent dat allerlei watermolens geopend zijn en extra activiteiten ontplooien. Tijdens een dagwandeling vanuit Mechelen maken we kennis met een aantal van deze molens in het prachtige Geuldal. Zo zien we de molens van Wittem die speciaal tijdens deze Limburgse molendag in bedrijf zijn. We wandelen ook door het wijndorp Wahlwiller en door het kleinschalige landschap langs de Lombergerbeek. Onderweg genieten we van de vruchten van de nazomer en van de eerste herfstkleuren. Ook kijken we uit naar de laatste zomerbloemen en de eerste trekvogels. De wandeling gaat over verharde en onverharde wegen, maar ook door weidepaden. Af en toe moet er even stevig geklommen worden. De wandeling is 14 km lang en stevige wandelschoenen en een lunchpakket zijn aan te bevelen. Bijdrage in het carpoolen € 2,50 p.p.
Leiding: Olaf Op den Kamp (tel. 06-22188175/ info@eifelnatur.de).
Start: 9.00 uur parkeerplaats Continium, Hambosweg te Kerkrade of om 9.20 uur vanaf het dokter Janssenplein te Mechelen.

Foto Olaf Op den Kamp

Geef een reactie