Van 1 tot en met 8 oktober 2019 is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Gemis aan verbondenheid. Mensen ervaren eenzaamheid als ze het gevoel van verbondenheid met anderen missen.  Eenzaamheid is vaak een stil verdriet, mensen lopen er niet mee te koop en je kunt aan de buitenkant niet zien, hoe iemand zich van binnen voelt.

 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. Ook in Kerkrade is dit helaas het geval bij een groot aantal inwoners. Daarom investeert de gemeente Kerkrade al een paar jaar fors in de aanpak van eenzaamheid onder haar inwoners. Om het probleem aan te pakken werkt de gemeente samen met Ouderenwelzijn van Impuls Kerkrade en met de MeanderGroep.

Activiteiten in de wijkpunten.In de zeven wijkpunten in Kerkrade vinden wekelijks, bijna dagelijks zelfs, zeer diverse activiteiten plaats. Deelname aan activiteiten, of gewoon gezelschap opzoeken in een wijkpunt kan eenzaamheid helpen tegen gaan. Zoekt u wat meer sociale contacten of een leuke bezigheid? Kijk dan eens naar het aanbod van de activiteiten van Impuls en andere aanbieders in de wijkpunten in de stad.

“Er is ontzettend veel te doen”, geeft wethouder Jongen (Maatschappelijke zorg) aan. “Het is onmogelijk het grote aanbod van de activiteiten in zijn geheel te vermelden. Maar wat dacht u van iets creatiefs zoals schilderen of bloemschikken? Of iets ontspannends zoals kegelen, kaarten of kienen? Samen koken of bakken in een groepje kan ook heel fijn zijn, of spreekt het u aan simpelweg met wat andere mensen gezellig koffie te drinken? Ook zijn er diverse sport/bewegingsgroepen, bijvoorbeeld yoga, gym, dansen, wandelen of fietsen.”

In iedere wijk is iets te beleven. Loop eens binnen bij het wijkpunt in uw buurt!

Kijk op www.impulskerkrade.nl voor het gehele aanbod of bel met 045 – 545 63 51 als u meer informatie zoekt.

KerkradeActief. In het activiteitenprogrammaboekje KerkradeActief is te lezen welke activiteiten er allemaal plaatsvinden in Kerkrade. De nieuwe editie komt deze week uit en zal de komende weken op diverse plaatsen in Kerkrade af te halen zijn.

Weekmarkt. Op vrijdag 4 oktober zal er op de weekmarkt in Kerkrade-Centrum een informatiestand aanwezig zijn. Wethouder Jongen, medewerkers van Impuls en vrijwilligers delen bloemetjes uit en kunnen informatie geven over de vele activiteiten die in Kerkrade plaatsvinden.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie