Na de zeperd van vorige week in het uitduel tegen Kerkrade West (2-0 verlies), waarna uw reporter verhinderd was hiervan verslag te doen, stond hedenmiddag de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen Vaesrade op het programma. De ploeg van Mike Bisschops moest de nieuwe aanwinsten Syl Lardinois en Antwan Werink nog missen vanwege vakantie en Dylan Hoofs vanwege een blessure.

In dit eerste echte herfstweekeinde had de harde wind een sterke invloed op de kwaliteit van het spel. Ook de gasten hadden de eerste wedstrijd verloren en begonnen voorzichtig aan deze wedstrijd. RKHBS had wel een veldoverwicht in het eerste half uur maar echte kansen kwamen er nog niet. Een vrije trap van Yarin Meessen werd uit het doel gebokst door de lange keeper van de gasten. Een snelle uitbraak van de gasten over rechts leek gevaarlijk maar het schot van de rechtsbuiten ging net langs de eerste paal over de achterlijn. In het laatste kwartier leek RKHBS te gaan scoren. Eerst was het Yarin Meessen die Rens Hahnraths met een steekbal vrij voor het doel van Vaesrade zette, maar zijn schot richting kruising werd door de keeper met een uiterste inspaning op de paal getikt waarna de bal over de achterlijn verdween. Even later was het weer Yarin Meessen die na goed werk van Thymo Griesenbrock een steekbal gaf die gevaar opleverde. Nu was het Milan Offergeld die vrij voor het doel verscheen, maar hij schoot recht op de doelman.

Vlak voor rust ging Milan Offergeld nogmaals sterk door na goed voorbereidend werk van Jeffrey Sloote, maar ook nu stuitte hij op de doelman. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 stand op het scorebord de rust in.

Na rust gebeurde er niet veel tot aan de 15de minuut. Jeffrey Sloote veroverde de bal, en speelde Rens Hahnraths aan. Deze vond met een diepe bal Bram Bemelmans aan de linkerzijde binnen de 16 meter. Bram kapte de bal terug en werd onderuit gehaald door zijn tegenstander. De enige die hier op sportpark Imstenrade geen pingel in zag was helaas de verder goed fluitende scheids, waardoor het spel gewoon verder ging. Nadat Danny Grooten in de ploeg was gekomen voor Rens Hahnraths, en na bijna een half uur spelen, kwam dan toch de bevrijdende treffer voor de thuisploeg. Na goed doorzetten van Milan Offergeld mocht de bal worden ingegooid aan de rechterzijde. Hendrik-Jan de Jonge kopte goed door, Thymo Griesenbrock ging het duel aan en de bal viel bij de vrijstaande Yarin Meessen. Deze bedacht zich geen moment en liet de doelman kansloos met een hard schot: 1-0. Nadat Vaesrade een vrije trap vanuit een mooie positie hoog over het doel had geschoten, was het weer de beurt aan RKHBS. Bram Bemelmans gooide in op links, Yarin Meessen legde af op Hendrik Jan de Jonge, die hard en laag uithaalde richting lange hoek.

Deze keer kreeg de doelman van de gasten er echter zijn vuisten tegen met een hoekschop die niets opleverde tot gevolg. Tomyen van Lierop kwam in de ploeg voor Milan Offergeld, en dit was het sein voor Vaesrade aanvallend te wisselen en alles of niets te spelen. De gasten hadden de laatste minuten zeker een veldoverwicht, maar de verdediging onder leiding van Brian Ankreutz en de sterk spelende Koy Vinken gaf geen echte kansen meer weg waardoor de 1-0 voorsprong over de streep werd getrokken. Volgende week volgt de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Passart/VKC.