Het thema van de week is ‘verklein jouw ecologische voetafdruk’.Ruim een week lang van 3 oktober tot en met 13 oktober worden allerlei duurzame initiatieven in het voetlicht gezet.De initiatiefgroep bestaat uit een samenwerking van Parksjtad in Transitie, Heerlen Mondiaal, Carbon 6, enkele bedrijven en betrokken individuen.

 

De Week van de Duurzaamheid start op donderdag 3 oktober met om 19.00u een Franciscus-viering in kerk op het Tempsplein met aansluitend om 20.00u een Café Mondiaal over de duurzaamheidsnota van Heerlen in het zaaltje bij de kerk op het Tempsplein 14 in Heerlen. Wethouder van duurzaamheid Charles Claessens zal een inleiding verzorgen.

Duurzaam Diner . Op 4 oktober in Carbon6, Kloosterweg 1 Heerlen, is een duurzaam diner waar extra aandacht wordt besteed aan lokale producten waarmee een duurzame VEGAN maaltijd wordt bereid. De lokale producten worden geleverd door: de Dobbeltuin Heerlen, Stadslandbouw Heerlen, Tonanzi Vijlen en vegan ijs van Nice Cream uit Heerlen. De maaltijd wordt samengesteld door chefkok Jos Theelen van Jos bezorgt en Aline Ploeg, onze “Vegan Queen” van Heerlen.

Tussen de gangen door krijgen de gasten 4 verschillende sprekers voorgeschoteld die een pitch zullen geven over op welke manier zij hun voetafdruk verkleinen.

Wij presenteren u de volgende sprekers:

  • Samira Alic: de Biologische Kapper, verzorging zonder chemie;
  • Bianca Kruitz en Jeanette Wolters: schoonmakers, alternatieven die biologisch afbreekbaar zijn; (op 9 oktober geven zij een workshop: Duurzaam schoon)
  • Aline Ploeg: Vegetarisch? Veganistisch? Keuze of noodzaak;

Wilt u ook deelnemen aan deze speciale gelegenheid, meld u dan vóór 27 september aan via servicepuntcarbon6@teamwalas.com. De kosten voor de duurzame maaltijd zijn €12,50,- exclusief drank.

 Voor meer informatie Klik hier voor volledig bericht.

 

 

 

 

Geef een reactie