Koninklijke onderscheiding voor entrepreneur Huub Minten 

 

 

Huub Minten is vanaf nu lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitbater van Minli Strijthagen kreeg de voor hem verrassende onderscheiding uitgereikt door Landgraafs burgemeester Raymond Vlecken, tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van Scouting Pius XII. Hub Minten is een bevlogen ondernemer met een sociaal hart. Naast zijn betrokkenheid bij de scouting is hij ook actief als vrijwilliger bij Fluit- en Tamboerkorps St. Paulus en de Stichting Bruggen van Vriendschap die jaarlijks een groep Poolse weeskinderen een topvakantie in Landgraaf bezorgt. Ook de voetbalvereniging VV Schaesberg en de worstelaars van KSV Simson Landgraaf worden sinds jaar en dag Huub Minten ondersteund.

 

De geboren Brabander Huub Minten is een échte entrepreneur! Als je in de ‘Dikke van Dale’ zoekt naar de betekenis van entrepreneur staat er simpelweg ‘ondernemer’. Ieder ondernemer zou dus een entrepreneur moeten zijn. Maar heel veel ondernemers missen -helaas- het kenmerkende wat nu een entrepreneur zo uniek maakt.  Entrepreneurs zijn volhardende, positief-kritische mensen. Ze hebben een duidelijke missie en visie en een uitermate goed ontwikkeld gevoel voor kansen en ‘sluimerend’ markt- en menselijk potentieel.

Entrepreneurs doen ook vaak omvangrijke investeringen om nieuwe markten te betreden met nieuwe producten. En dat is dus bepaald niet van iedere ondernemer te zeggen. Meestal blijft men ‘veilig’ met bestaande producten op bestaande markten opereren. Een entrepreneur daarentegen schrikt niet snel terug voor extra risico. Soms lijken ze ‘alles op het spel te zetten’ om hun doelstellingen te bereiken.

Ook Huub Minten heeft al deze bijzondere eigenschapen: zelfvertrouwen, lef, inzicht en vasthoudendheid. Hij vindt zichzelf en zijn bedrijf quasi steeds opnieuw uit als het gaat om diensten en producten en heeft op die manier een zeer succesvolle onderneming weten te bouwen. Minli Strijthagen, aan de Einsteinstraat in Landgraaf, is er voor alles en iedereen. 24 uur per dag. Zeven dagen per week. Een servicestation zonder limiet. Want Minli Strijthagen heeft veel meer te bieden dan alleen maar benzine, koffie en sigaretten. ‘Name het’ en bij Minli is het er. Een voortreffelijk restaurant met 50 zitplaatsen, een ijsschaatsbaan, een drukbezochte kien zaal, die iedere avond geopend is, een winkel voor alle vergeten boodschappen. Van verse broodjes tot vlaaien, frisdrank, versproducten, menu á la carte, pizza’s, big Mac’s, wenskaarten, cd’s. Maar óók voor, Zibro kwaliteitskachels, kachelbrandstof, airco’s en nog veel meer. Ook voor het wassen van je kleren of het in no-time je laten stomen van je zondagse pak kun je bij Minli terecht. Zoals ook voor een pinautomaat. Jaren voordat de discussies over pinautomaten losbrandde stond er al een pinautomaat in de winkel van Minli.

Als Huub Minten is iets ziet is het dan ook ‘flits’, ‘flits’. Denken en doen liggen in elkaar verlengde. Een poetscentrale voor de auto, Minli heeft het! De modernste wasstraat uit de omgeving, Minli heeft het!  Een onbemand Tanko-station, waar je zeven eurocent onder de landelijke adviesprijs kunt tanken, Minli heeft het!

Het eerste waterstoftankstation in Limburg: dikke kans dat het bij Minli wordt gerealiseerd. Ondernemen zit Huub Minten nu eenmaal als een onuitroeibaar virus in het bloed. Ook dochter Manuela, die in de nabije toekomst als hoofdverantwoordelijke de onderneming gaat leiden, kijkt verder dan de concentrische cirkels van haar eigen navel. Tot genoegen van Huub. “De appel valt niet ver van de boom”, constateert hij met een tevreden glimlach.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie