Liederen Taai Taai gaan ook weer leven op Lente Festijn Heksenberg/Pronsebroek 2020 

Dit middels vertolking door zanger/liedjes schrijver John Coenen

Zoals inmiddels bekend organiseert Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek op zaterdag 20 juni 2020 voor de vijfde maal (1e Lustrum en dus een klein jubileum) haar senioren Lente Festijn in gemeenschapshuis Heksenberg gelegen Hei Grindelweg. Afgelopen uitvoering op 22 juni jl. was een enorm succes. Dit was mede te danken aan een prima organisatie bijgestaan door vrijwilligers en uiteraard de geweldige optredens van zangeres Claudia Ansel, Koningin van het Limburgse lied Beppie Kraft, wereldberoemde tenor Martin Hurkens en Dj Rolf Kaiser (Berchtesgarden).

Inmiddels heeft de pr-afdeling van Stichting Wijkraad, in de persoon van voorzitter/secretaris Callie Steijaert, zorg gedragen voor weer een geweldig programma op 20 juni 2020. Eerder waren door hem al vastgelegd topzangeres Claudia Ansel en een van de grootste Limburgse zangers Erwin. Onlangs is ook liedjesschrijver en topzanger John Coenen gecontracteerd. Wie kent niet de liederen Viva Tirol, Roed zien de Roeze, De Alpen Expres, Bove op de berg en Chili Mexicana? Iedereen toch en zelfs Viva Tirol en Roed zien de Roeze worden regelmatig, ook op de televisie, in de Duitse versie gezongen door wereldsterren als Hansi Hinterseer, Semino Rossi en De Boore.

Wat wellicht niet iedereen weet is het gegeven dat deze liederen geschreven zijn door zanger John Coenen, nu wonende in Geulle.  Al meer dan vijftig jaar loopt muziek als een rode draad door het leven van John Coenen. Hij begon als gitarist in een banjo-schoolorkest. Na enige jaren kwam hij als gitarist/bassist in de scene van de dans-en-show orkesten (Kithara / The Cash). In 1975 kwam hij terecht bij de voormalige The Walkers en nadien (als invalbeurt) 8 jaar bij dialectgroep Fietsefreem. In 1996 gooide John het roer om schreef een hele serie nieuwe liedjes, zoals o.m. hierboven aangegeven, en startte het dialectzangduo Taai Taai.  een duo dat destijds in de provincie (en ver daarbuiten) veel faam verwierf. Na de periode Taai Taai bleef John Coenen doorgaan met schrijven van liedjes en optreden als solozanger.

Kortom, ook de jubileumuitgave van het Lente Festijn 2020 belooft weer voor de senioren topamusement te worden. Dat is dan ook de bedoeling, want bij Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek staat sociale cohesie hoog in het vaandel en vinden zij dat de ouderen in de samenleving ook recht hebben op passend vertier en dus niet in eenzaamheid achter de zogenaamde geraniums moeten blijven vertoeven. Een nobele gedachtegang toch.

Foto Zanger John Coenen/ Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek

 

Geef een reactie