Het weer is druilerig. Dat was al vroeg in de ochtend zo en het zal in de loop van de middag amper anders worden. Slechts weinigen hebben de weg gevonden naar Sportpark Bleijerheide. Daar wordt de voetbalwedstrijd tussen medekoploper KVC Oranje en SVME uit Mariadorp Eijsden afgewerkt. Uiteindelijk zal thuisclub KVC Oranje met 1-0 zegevieren, door een doelpunt in een turbulente slotfase van goudhaantje Niels Lanckohr, die zich tot matchwinnaar kroont.

De regen komt gestadig naar beneden. Lekker buiten staan en naar voetbal kijken is er dan ook niet bij. De meeste getrouwen hebben om die reden plaats genomen onder het afdak voor de kantine op het sportcomplex. De enkelen die toch langs de lijn plaatsnemen, staan verstopt onder paraplu’s om het gebeuren waar te nemen. Het weer is niet aangenaam, het voetbal kan in de eerste helft ook al niet echt bekoren. Hartverwarmend is het zeker niet. Beide ploegen creëren geen echte kansen. Het blijft bij een paar afstandsschoten over en weer die de beide keepers, Lars van der Weiden van KVC Oranje en Sebastian da Silva van de bezoekers nooit serieus in verlegenheid brengen. Joey Niesters is nog het meest dicht bij een doelpunt. Zijn inzet uit een vrije trap gaat richting de rechter bovenhoek, maar Da Silva bokst de bal vrij eenvoudig uit de kruising. Kijkend naar de spelopvatting van beide teams kan worden geconstateerd dat een gehavend SVME, dat wordt getraind door André Koolhof, zich beperkt tot verdedigen. KVC Oranje valt wel aan, maar kan vooralsnog geen bres vinden in de muur die SVME in en rond de eigen zestien heeft gemetseld.

De tweede helft verandert er niets aan het spelbeeld. KVC Oranje valt aan en SVME verdedigt. Die laatste ploeg zal zich ook na de hervatting geen kans creëren. De thuisclub doet dat nu wel. Tot drie keer toe is Niels Lanckohr dicht bij de 1-0, steeds met zijn hoofd. Uit een vrije trap van Martijn Sangen vanaf rechts kopt hij van dichtbij over. Een voorzet vanaf links, van de voeten van Joey Niesters, raakt hij maar half. De bal gaat voorbij de rechter paal naast. Een volgende voorzet vanaf rechts lijkt te snel voor het hoofd van Lanckohr. Hij mist de bal namelijk op een haar. De bal gaat voorlangs.

Ondertussen blijkt scheidsrechter Titje Ploegstra uit Born streng, erg streng mag je wel zeggen. Voor de bezoekers althans. Het regent gele kaarten, merendeels wegens aanmerkingen op de leiding. Uiteindelijk worden drie spelers van SVME door ‘veldheer’ Ploegstra op een tweede gele prent getrakteerd en van de groene sprieten gezonden. KVC Oranje is verstandiger, zwijgt tegen de referee en incasseert geen kaart(en).

De kansen van Niels Lanckohr krijgen geen vervolg meer, zo lijkt het. De wedstrijd bloedt dood en het zal bij 0-0 blijven, is de heersende mening. Tegen het einde van de reguliere speeltijd evenwel wordt het gezegde ‘de aanhouder wint’ weer eens bewaarheid en sleept de thuisclub alsnog de op grond van de tweede verdiende driepunter binnen. Jordi Schmitz mag op rechts een hoekschop nemen. Hij bereikt bij de tweede paal Martijn Sangen. De KVC-aanvoerder legt met zijn hoofd af en Niels Lanckohr krijgt loon naar werken. Hij schiet de 1-0 binnen en kroont zich daarmee tot matchwinnaar. Dat hij na afloop van de wedstrijd, als alle kruitdampen zijn opgetrokken, nog wordt uitgeroepen tot ‘Man of the Match’ mag geen bevreemding wekken.

Een wedstrijd die niet de annalen zal ingaan als spektakelstuk is ten einde. SVME is gedecimeerd en zwaar teleurgesteld. De late tegentreffer en meer nog de kaarten doen pijn. KVC Oranje is tevreden met de overwinning, meer niet. Het is immers niet sprankelend geweest. Tevreden zijn mag, zeker wanneer je als promovendus na drie duels het maximum van negen punten op het conto hebt weten bij te schrijven.

Komende week gaat KVC Oranje op bezoek bij Wijnandia, SVME gaat deze week de scherven bijeen rapen en maakt zich op voor het thuisduel tegen vv Hellas.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie