Première tweede deel theaterreeks Ping van Esther de Koning in Maastricht

 

 

Zaterdag 12 oktober is in AINSI Maastricht om 19.30 uur de premièrevoorstelling van Ping van Esther de Koning in Maastricht. De bekroonde voorstelling voor jeugd (8+) en familie, is ook nog zondag 13 oktober om 14.00 in AINSI Maastricht te zien.

Actrice en schrijfster Esther de Koning heeft in de afgelopen jaren bekroonde solovoorstellingen voor jeugd en familie gemaakt: Mie, Van Binnen Moet Je Wezen, Goed Vallen en Oervrienden. Na een pauze van enkele jaren waarin zij zich stortte op het schrijven voor andere gezelschappen, lesgeven en het coachen van (jonge) theatertalenten maakte ze vorig seizoen haar rentree met de nieuwe solovoorstelling Ping (8+). Dit bleek een schot in de roos. De pers was enthousiast, zo bekroonde Theaterkrant de voorstelling met vijf sterren: ‘Esther de Koning is weer helemaal terug’ ’Leve de Koning!’. Daarna werd de voorstelling vertaald in het Engels en Duits en ging deze internationaal op tournee naar onder andere Rusland. Op zaterdag 12 oktober gaat het tweede deel in de Ping-reeks in première in Maastricht.

Esther de Koning is helemaal terug

Esther de Koning maakt eerlijke, tragikomische voorstellingen in een cabareteske stijl waarbij zij haar eigen teksten schrijft en speelt. Grote onderwerpen weet ze licht en helder te brengen.  Zij is een aansprekende podiumpersoonlijkheid die uitblinkt door absurde humor en aanstekelijke verbeeldingskracht. Haar werk werd regelmatig onderscheiden, zo ontving zij o.a. de 1000 Watt Lichtpuntprijs, de Vuurvlieg (België) en VSCD- prijs de Zilveren Krekel. Na enkele succesvolle jaren besloot De Koning om een stapje achter de schermen te zetten. Ze stortte zich op het schrijven voor andere gezelschappen, lesgeven en het coachen van (jonge) theatertalenten. Het bleef echter kriebelen en vorig seizoen maakte ze haar rentree met de nieuwe solovoorstelling Ping.

Ping – de mini theaterserie

Ping – ze noemt zichzelf naar het geluid dat de magnetron maakt als het eten gaar is – beleeft veel avonturen, zoveel zelfs dat het genoeg inspiratie geeft voor een serie theatervoorstellingen, geschreven en gespeeld door Esther de Koning. In het eerste deel, Ping, vertelt ze hoe alles zo gekomen is. Ze vertelt over haar moeder die naar Mexico vertrekt en haar vader, de niet zo handige klusser Fred. De voorstelling bleek een groot succes en de pers was blij met de rentree van de Koning: ‘Esther de Koning kan haar bijzonder levendige fantasie weer op de scène vertellen en verbeelden. Zonder attributen, alleen met haar eigen soepele lijf, haar grimassen en haar stem. Ze dompelt haar publiek weer volop onder in een heerlijke brok absurdistisch verteltheater.’ Na een tournee die De Koning zelfs naar Rusland voerde, is het dit jaar tijd voor het tweede deel in de reeks: Ping – het blauwe uur.

 

Ping – het blauwe uur in Maastricht in première

Op zaterdag 12 oktober gaat Ping – het blauwe uur (8+) in première in Maastricht, waarna de voorstelling ook op zondag 13 oktober in AINSI te zien is. In het tweede deel van de reeks staat Ping wederom centraal. Ze woont samen met haar opa en oma op het eiland. Pings vader is zoek en haar moeder woont in Mexico met haar nieuwe man. Ping gaat vaak naar het strand, al voordat de zon opkomt. Het blauwe uur noemen ze dat. Ze wacht op haar vader. Is hij de zee ingelopen en woont hij nu bij de alienetjes? Wat betekenen die mysterieuze boodschappen die hij stuurt? Het duurt Ping allemaal te lang en ze besluit om zelf op zoek te gaan en krijgt daarbij hulp van buurvrouw Toos, een stoere politieagente. Ping – het blauwe uur is een cabareteske, tikkeltje absurdistische voorstelling waarin Esther de Koning op tempo alle personages in dit spannende verhaal aan het woord laat. Een humorvolle familievoorstelling voor iedereen vanaf acht jaar.

Deze voorstelling is onderdeel van het platform P2. Onder deze noemer ondersteunen cultuurcentrum Hasselt en Theater aan het Vrijthof, in het kader van InterLimburgse subsidies, theatertalent dat zich richt op het maken van familie- en jeugdvoorstellingen. Het doel is het produceren van kwalitatieve voorstellingen voor kinderen, jongeren en families en het overschrijden van de landsgrenzen in onze regio.

Meer info en tickets via www.theateraanhetvrijthof.nl

Esther de Koning – Ping (c) Ivo Straetmans – Studio Noto

Geef een reactie