Zondag treffen in Wijnandsrade de plaatselijke trots Wijnandia en KVC Oranje op elkaar. De thuisclub staat momenteel laatste in 3A, KVC Oranje is medekoploper. Uitgemaakte zaak dus, zo op het eerste oog, zou je kunnen denken, als neutrale buitenstaander. KVC Oranje gaat dat potje winnen. Om wat meer inzicht te krijgen in de verhoudingen doken we eens in het verleden.

In de recente historie van het amateurvoetbal ontmoetten beide teams elkaar vier keer. Telkens won Wijnandia. In het seizoen 2015-2016 werd het in Bleijerheide 2-5 en in Wijnandsrade 2-0. In de voetbaljaargang 2017-2018 werd Wijnandia in een vroeg stadium en afgetekend kampioen. KVC Oranje werd verslagen, thuis met 3-1, uit met 3-0. Als je doelcijfers bij elkaar optelt, ontstaat een voor KVC Oranje naargeestig beeld: slechts 3 voor en maar liefst 13 tegen.

Vorig seizoen werd KVC Oranje, al net zo overtuigend als Wijnandia een jaar eerder, kampioen in 4B.

Nu komen beide teams uit in de derde klasse A en als we naar de stand kijken zien we dus een beeld dat niet in overeenstemming lijkt met de eerder genoemde onderlinge resultaten. Promovendus KVC Oranje doet het uitstekend. De ploeg van trainer Paul van Putten heeft uit drie duels negen punten behaald en is samen met het eveneens gepromoveerde SC Jekerdal en RVU koploper. Beter kan natuurlijk niet. Wijnandia daarentegen, inmiddels gesetteld in de derde klasse,  moet het met minder doen. Na drie duels is men nog puntloos. Dat wringt uiteraard.

Hoogste tijd dus voor Wijnandia om een ommekeer te bewerkstelligen. En wie lijkt daar nu, gezien het gezamenlijke onderlinge verleden, meer geschikt voor om als slachtoffer te dienen dan KVC Oranje. Maar ja, dat is dus het verleden en resultaten van toen geven….. Enfin, u kent dat wel. En bovendien, KVC Oranje wil de zaak nu ook wel eens omdraaien en met de punten op zak huiswaarts richting Bleijerheide willen keren.

Komende zondag staat in ieder geval een duel geprogrammeerd waarbij het lastig is een verantwoorde voorspelling te doen. Rond de klok van half vijf weten we meer. Wijnandia en KVC Oranje heten u graag welkom op  Sportpark Burgemeester Cortenraad aan de Swierderkerkwerg in Wijnandsrade. Het duel begint om 14.30.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie