Op deze verrassend warme zondag in oktober mochten we thuis spelen tegen HOCO uit Oisterwijk. We herinnerden ons dat deze ploeg fel speelden en wisten dat we aan de bak moesten. Na de voorbespreking en warming up samen met onze mini van de week Frederieke mochten wij de wedstrijd beginnen. HOCO begon meteen fel en het was duidelijk dat ze hoge druk zetten op onze verdediging. Hierdoor kwamen we er maar moeizaam uit, maar wisten toch een paar kansen te creëren die helaas niet benut werden. Ondanks deze kansen viel het eerste doelpunt in ons doel. HOCO reageerde attent in de 23-meter op een verdedigende fout van ons en wist de bal hard in het doel te flatsen na zo’n 8 minuten spelen.

We lieten onze kopjes niet hangen maar speelden goed door. Een mooie counter van Esmée en Kaja werd benut door Esmée toen ze één op één voor de keeper stond. Met deze tussenstand gingen eindigde het eerste kwart. In het tweede kwart kwam HOCO een aantal keer gevaarlijk in onze cirkel, maar door goed keeperswerk van Fabiënne werd er niet gescoord. Wij hadden ook mogelijkheden om een tweede treffer te maken, maar helaas viel deze niet. 1-1 was de ruststand, er werd snel gesproeid en daarna mochten we verder.

HOCO was langzaamaan nog feller en ook fysieker geworden, hier lieten we ons een beetje door overrompelen tijdens de tweede helft. Er werd een groene kaart uitgedeeld aan een van de fysiekste speelsters van HOCO, maar we konden geen gebruik maken van dit overtal. In het vierde kwart wist de tegenstander toch de 1-2 te maken, en dit was niet geheel onverdiend; wij zakten steeds verder in en kwamen niet goed onder de druk uit. We wisten in de laatste minuut toch nog een corner te versieren, tot ongenoegen van de tegenstander en hun coach, en onze Laura sloeg deze hard in het doel. De eindstand was 2-2. We waren blij dat we toch nog een punt hebben gepakt, ondanks dat we niet goed gespeeld hebben.

Volgende week hebben we geen wedstrijd maar 27 oktober mogen we uitrukken maar Oirschot, waar we hopen onszelf te herpakken en drie punten mee naar Heerlen te nemen!