Met de Maankwartier Tour zelf op ontdekkingstocht

Waar komt de naam Maankwartier eigenlijk vandaan? Waar vind je alle planeten en waar staat één van ’s werelds mooiste schemerlampen? En is het écht zo bijzonder om in Maankwartier te wonen? Zomaar een aantal vragen waarop je het antwoord kunt vinden in de Maankwartier Tour.

De tour is een gedrukte plattegrond met QR-codes die verwijzen naar video’s met uiteenlopende, leuke weetjes en interessante achtergrondinformatie. De verhalen worden onder meer verteld door Michel Huisman, kunstenaar en uitvinder van Maankwartier. De tour is vanaf nu gratis te verkrijgen op verschillende plekken in Heerlen.

Méér weten. Maankwartier is inmiddels ver klaar en het nieuwe station is open. Nu komen er steeds meer mensen naar Heerlen om de nieuwe stationsomgeving te bewonderen. Over dit bijzonder project willen ze dan ook graag meteen méér weten. Dat kan nu met behulp van de tour én een telefoon (met internet). De video’s kunnen in willekeurige volgorde bekeken worden; het maakt dus niets uit waar je start. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de verhalen later nog eens rustig (na) te kijken en beluisteren.

Aan de verbeelding overlaten. De tour geeft onder meer geheimpjes prijs over de sterrenbeelden en de bijzondere lampen van het busstation. Maar vertelt ook het verhaal over de zevensprong, de Maantoren en de steentjes uit de tijd van Marilyn Monroe. Verwacht overigens niet op alle vragen een antwoord. Het is onmogelijk om met deze tour het hele Maankwartier-verhaal te vertellen. En daarbij, zoals de kunstenaar het zelf zegt: er moet ook nog iets aan de verbeelding overgelaten worden. De ambitie is wel om de tour verder uit te breiden.

Waar zoal verkrijgbaar? De tour is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de meeste ondernemers/bedrijven in Maankwartier en bij Visit Zuid-Limburg aan de Bongerd 19. Daar kun je overigens ook een Maankwartier-rondleiding boeken onder leiding van een gids. Het aantal plekken waar je de tour kunt ophalen, wordt in de komende weken verder uitgebreid.

Cover foto Gemeente Heerlen en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie