Zondag treffen twee clubs met oranje tenue weer eens op elkaar.  KVC Oranje ontvangt dan in eigen huis Heksenberg. Een spannende pot in de derde klasse B van het amateurvoetbal lijkt in het verschiet te liggen.

In het vorige voetbalseizoen was het verschil tussen beide teams nog groot. Heksenberg kwam uit in de tweede klasse en KVC Oranje in de vierde klasse. Een zomer verder is dat verschil compleet teniet gedaan. Heksenberg degradeerde via de nacompetitie uit de tweede klasse, KVC Oranje werd glansrijk kampioen in 4B en promoveerde dientengevolge.

KVC Oranje gaat tot dusver als een tierelier. Tenminste, als je kijkt naar het aantal punten. Dat zijn er immers 12 na pas 4 gespeelde duels. Achtereenvolgens vv Hellas (3-1), FC Hoensbroek (0-1), SVME (1-0) en Wijnadia (0-2) waren niet opgewassen tegen de mannen van trainer Paul van Putten. Heksenberg kwam thuis tot nu toe beter uit de verf dan uit. Men speelt met wisselend succes. In eigen huis werd gewonnen van Wijandia en Walram, met 2-0 respectievelijk 5-0. De uitduels tegen SVN en Weltania gingen met 2-0 en 3-2 verloren. Men scoorde zelf dus al 9 keer, terwijl de bal 5 keer uit het eigen net moest worden gevist.

De tenues van beide teams zijn, zoals vermeld, oranje. De broekjes hebben andere kleuren. Oranje-wit treft op oranje-blauw. In beginsel dan toch, want het ligt voor de hand om aan te nemen dat het bezoekende Heksenberg voor een andere outfit zal moeten kiezen. Scheidsrechter Frank Franssen zal daar over beslissen.

Het treffen tussen beide teams houdt tevens een weerzien met oude bekenden in. Kay van Eijk, nu doelman van Heksenberg, kwam een aantal jaren geleden enkele seizoenen succesvol uit voor KVC Oranje. De beide trainers in het heden, Paul van Putten van KVC Oranje en Wim Zagar van Heksenberg hebben elkaar inmiddels al heel vaak als tegenstrever getroffen.

KVC Oranje zal het duel als winnaar willen afsluiten, om daarmee de droomstart van het seizoen een passend vervolg te geven. Heksenberg, vóór het seizoen door de zogeheten kenners betiteld als een van de kandidaten voor promotie, of beter het kampioenschap, zal ook willen zegevieren, voor het eerst in een uitduel, om zo aansluiting met de top in 3B te waarbogen.

Zondag, ergens rond half vijf weten we meer. KVC Oranje en Heksenberg heten u in ieder geval graag welkom, op Sportpark Bleijerheide, zondagmiddag om 14.30.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie