Teleurstelling, ongeloof, maar vooral verbijstering op het gezicht van iedereen die RKHBS een warm hart toedraagt vandaag tegen de klok van een uur op Sportpark Imstenrade. RKHBS had zojuist de topper verloren van VV Passart en wie de voorgaande 90 minuten had gezien, kon niet anders dan dit resultaat ongelooflijk vinden.

Vooraf stonden beide clubs gelijk qua verliespunten en dit resulteerde al na vijf speeldagen tot een heuse topper. Het frivole, veel scorende RKHBS tegen het stugge, fysiek sterke VV Passart; beide ploegen ook nog eens afkomstig uit Heerlen en dat op een tijdstip dat alle dames uitgeslapen waren na een extra uurtje slaap. Wat stond een boeiende topper nog in de weg?

Niks dus en zo zou de wedstrijd ook gaan verlopen. Een fel aanvallend RKHBS dat zowat 80 % balbezit had en een zeer gedisciplineerd verdedigend VV Passart, een clash van twee speelstijlen die je niet zo vaak meer ziet. RKHBS probeerde her en der wat kansen te creëren maar telkens zat er weer een been of hoofd tussen, maar na 11 minuten was er dan toch eindelijk een opening. Suus werd diep gestuurd en ging een tegen een met de keepster het duel aan, het omspelen van de keepster was prima waarna de afronding met links ook niet slecht was; alleen net niet hard genoeg om de terug gesprinte verdediger ook te verrassen. Zo werd de kans op 1-0 alsnog verijdeld.

Hierna was het een en al de thuisclub dat de klok sloeg, wat onder andere resulteerde in liefst 15 corners, maar deze leverden helemaal nada, noppes, niks op. Hoe het wel kan bewees VV Passart bij de allereerste corner; een indraaiende bal met een lopende aanvoerder en een volledige passiviteit bij alle RKHBS aanwezigen. Zo is het natuurlijk wel heel erg makkelijk scoren.

De thuisclub was even van de kaart en VV Passart kon zonder veel problemen de rust halen met een 0-1 voorsprong die toen al geflatteerd was; het tweede bedrijf zou echter nog erger worden. De scheld kanonnade van coach Erwin was niet zozeer met veel volume maar de woorden kwamen wel hard aan, gezien de felheid waarmee de roodhemden uit de kleedkamer kwamen.

Duels werden nu wel gewonnen en het was aan uitstekend keeperswerk en een beetje pech in de afronding te danken dat de gelijkmaker niet al heel snel viel.  Na 55 minuten was er dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker; de uithaal van Adriana van ver spatte nog uiteen op de paal waarna Nancy er als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken. Er speelde nu nog maar een team maar VV Passart bleef met veel dames achter de bal uitstekend verdedigen en hopen op een spaarzame counter.

Na diverse pogingen van Nancy, Adriana en Vivianne was het na 75 minuten dan wederom prijs toen Nancy uitstekend reageerde op een leep lobje van Adriana, oog in oog met de uitgekomen keepster haalde ze de bal nog net via een sliding en rolde de bal tergend langzaam over de lijn; 2-1 en de pot leek binnen. De grensrechter van de uit club bleef echter vlaggen voor vermeend inkomen met gestrekt been en de daardoor ontstane blessure bij de keepster deed de scheidsrechter alsnog besluiten om dit doelpunt af te keuren.

Een beslissing die je net zo vaak ziet, maar als de scheids deze met volle overtuiging neemt, heeft het team dit te accepteren. RKHBS was niet aangeslagen en ging met volle kracht vooruit opnieuw op zoek naar de voorsprong. Er waren diverse kansen voor Suus, Nancy en Danielle maar op de een of andere onverklaarbare reden wilde de bal er niet in.

En dan zal je altijd zien dat het onheil juist aan de andere kant komt. Een onnodig weggegeven corner leidde tot de 2e mogelijkheid op een goal voor VV Passart. Nu kon Deniece het eerste kopduel nog winnen, maar stond er plotseling in het achterveld nog een aanvalster vrij die volledig ongedekt de bal kon inschieten en buiten bereik van Imke in de hoek kon plaatsen.

Over effectiviteit gesproken; twee doelpogingen, twee doelpunten! Nog was er tijd en in deze tijd waren er nog grote kansen voor Danielle, Demi en Adriana maar wat de thuisclub ook probeerde; de bal wilde er gewoon niet in. Deels door goed keeperswerk, maar zeker ook door overhaaste beslissingen, slechte keuzes en zonder volledige overtuiging afronden.

Zo won VV Passart deze topper buitengewoon gelukkig; want ga maar na; keepster Imke heeft werkelijk niet een redding hoeven te verrichten; het balbezit was 80 % in het voordeel van RKHBS, de kansenverhouding 14 tegen 0, de cornerverhouding 18 tegen 2, maar het enige dat telt zijn de doelpunten en helaas geven deze 1 tegen 2 aan.

Je moet erbij geweest zijn om dit wedstrijdverslag te geloven!