KCC’13 ontglipt 3 punten in slotfase tegen Daalhof Op 27-10-2019 stond de topper KCC’13-Daalhof op het programma in de 5 de klasse A. De mannen uit Meezenbroek waren gewaarschuwd omdat Daalhof, door de buitenwacht betiteld word als titelkandidaat in de 5de klasse A. Daalhof begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in een afstandsschot met een bal op de lat.

Daardoor werd KCC’13 meteen wakker geschud en veel duels werden gewonnen. Ze hadden de organisatie prima staan hierdoor kon Daalhof niet hun spel spelen wat ze graag zouden willen. In de 10e minuut waren het de mannen uit Meezenbroek die Daalhof onder druk zette, Wouter Mannens verzorgde een assist op een alerte Ricardo Verbeucken en met een boogbal passeerde hij de keeper van Daalhof. Daar was de 1-0 in het voordeel van KCC’13. Even was Daalhof van slag maar herpakte zich en ze bleven continue de aanval zoeken. Een goed georganiseerd KCC’13 stak er echter steeds een stokje voor. De mannen van Daalhof konden maar geen opening vinden om gevaarlijk te worden. Met een ruststand van 1-0 gingen beiden ploegen de rust in. De tweede helft had scheidsrechter Meisen zijn handen vol, duels aan de kant van Daalhof werden grimmiger, ze wilden de gelijkmaker forceren en KCC’13 terugdringen op hun eigen helft.

De mannen uit Meezenbroek werkten hard en ze streden voor elke meter. Dat werd beloond in de 60ste minuut. Het was Wesley Puts die de bal verlengde op de sterk spelende Ricardo Verbeucken. Hij ging het duel aan met een verdediger en de uitkomende keeper van Daalhof. Door zijn gedrevenheid en werklust bleef hij in balbezit en scoorde de 2-0 voor KCC’13. Daalhof bleef strijdbaar en er werden keer op keer grove overtredingen gemaakt op de spelers van KCC’13. Dit resulteerde uiteindelijk ook erin dat Daalhof met 10 man kwam te staan. Trainer Ralph van Doorn spoorde zijn mannen aan om te blijven voetballen en dat resulteerde in de 62ste minuut in een doelpunt. Daalhof kreeg een vrije trap rand zestien. En de 2-1 was een feit. Daalhof wilde meer maar KCC’13 gaf prima weerstand. Echter in de 89ste minuut ontglipte de mannen uit Meezenbroek de verdiende 3 punten.

De scheidsrechter negeerde de grensrechter van KCC’13 die de vlag omhoog stak voor buitenspel. De mannen uit Meezenbroek gingen er vanuit dat de scheidsrechter floot maar deze liet op zijn beurt doorspelen en de spits van Daalhof tikte de bal binnen. Blijdschap bij de spelers van Daalhof en een zware domper voor de mannen uit Meezenbroek. Maar KCC’13 bleef strijdbaar en zocht de aanval, op de rand zestien werd er een overtreding gemaakt en mocht KCC’13 nog een keer aanleggen, Achmed Elmouden nam de vrije trap en de bal spatte uiteen op de lat. Daalhof kroop door het oog van de naald. Een minuut later floot de scheidsrechter de wedstrijd tot een einde.

Met een eindstand van 2-2 moest trainer Ralph van Doorn wel blij zijn want het was Kcc’13 die deze middag eigenlijk de 3 punten had verdiend. Daarentegen was KCC’13 trainer Henk Stawenga niet tevreden natuurlijk. “We hadden ons goed voorbereid op deze sterke tegenstander. De hele wedstrijd Daalhof prima onder controle, de mannen voerden hun taken prima uit en we hadden de 3 punten zowat in de zak. Door een standaard moment komt Daalhof terug in de wedstrijd, gewoon onnodig. Dan het twijfelmoment buitenspel of geen buitenspel? waardoor de organisatie niet in orde was en dan krijg je de gelijkmaker erin. Doodzonde! Gewoon jammer! Onze spelers hebben hard gewerkt als collectief maar laten in de slotminuten ‘de kaas van het brood eten’. Maar goed, het zijn weer dure leermomenten voor mijn ploeg.

Dinsdag gewoon weer lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd uit tegen Partij.”