Slordig spel bezorgt ploeg onnodig veel problemen

De tegenstander uit Bergeijk was geen onbekende voor onze ploeg. Immers in de finale van de nacompetitie werd met 6-2 gewonnen.  En doordat er qua aantal een probleem was in de 2e klasse mochten ook de verliezers van de nacompetitie promoveren. Vandaar dat deze wedstrijd wederom op het programma stond.

De ploeg begon goed en zette de thuisploeg meteen onder druk.  Iedere bal was voor Schaesberg. Dit leverde in de 7e minuut al de voorsprong op. Een lange en hoge bal van achteruit werd door Jess klaar gelegd voor Lois die prachtig raak schoot 0-1.  Schaesberg behield het initiatief en kwam met name via Melanie nog een aantal keren goed door zonder tot echt grote kansen te komen.  Maar na een minuut of twintig werd het spel steeds slordiger en was er veel onnodig balverlies waardoor de thuisploeg steeds beter in het spel kon komen zonder echte kansen te krijgen. inmiddels was ook al duidelijk dat de thuisploeg een twaalfde man op het veld had staan.  Hetgeen  steeds beter en nadrukkelijker naar voren kwam bij de meest vreemde beslissingen die bijna altijd in het voordeel van de thuisploeg uitvielen.  Maar qua spel moet de ploeg toch echt naar zichzelf kijken. Zoveel onnodig balverlies mede door te weinig beweging zonder bal waardoor mensen niet of te laat aanspeelbaar werden is echt iets wat de ploeg zichzelf mag aanrekenen.. En dan moet je heel hard werken , maar wel om je eigen fouten te herstellen en niet omdat de tegenstander iets goed doet.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Heel veel fouten van beide kanten en weinig goed voetbal. Opnieuw Melanie kwam twee keer goed door maar schoot recht op de keepster af. En Sylvana miste het geluk bij een diepe bal dat ze haar voet er net niet goed achter kreeg. Bergeijk had nu wel veel meer balbezit mede ook omdat Schaesberg voorin de bal niet meer kon vasthouden of overtal kon uitspelen. Goed verdedigend werk van Pia voorkwam een grote kans van de thuisploeg. Met nog twintig minuten op de klok kwam Schaesberg met 10 speelsters te staan omdat Sylvana met 2x geel ervan ging. (presentje van de scheidsrechter, ging helemaal nergens over). Met 10 speelster moest er nog hard gewerkt worden om de 3 punten mee naar huis te kunnen nemen. De werklust was  nu prima en samen werd er hard gewerkt om de punten over de streep te trekken. En dat lukte.

We bedanken bij deze nog Fabienne en Quinty van de MO19 die door de afwezigheid en blessures van diverse dames mee waren gegaan en beide nog een prima rol vervulden in de slotfase van de wedstrijd. Bedankt meiden.