Zondag stond de uitwedstrijd tegen het Nijmeegse FC Kunde op het programma, een club die 2 punten behaalde uit de eerste 4 wedstrijden, met 5 tegendoelpunten een solide verdediging lijkt te hebben en scorend vermogen mist, gezien het ene gemaakte doelpunt tot nu toe.
Vorig seizoen kregen we in de laatste minuten een tegentreffer om te oren, en speelden we gelijk. We waren gewaarschuwd, hier zullen we geen punten cadeau gaan krijgen.

Waar we normaal heel sterk beginnen, was dit vandaag wat lafjes.. we leken niet helemaal wakker waardoor FC Kunde het spel kon maken.
Maar dit was niet de afspraak, toch?? Uhm nee zeker niet(!!) en na een 5-tal minuten nemen we het spel over en domineren we de gehele eerste helft. We proberen de bal snel te laten lopen en komen er een paar keer gevaarlijk uit. We geven geen enkele kans weg, komen drie keer 1 op 1 met de keeper, hebben een paar schietmogelijkheden, maar hebben het vizier helaas niet op scherp staan.

We hadden nog veel vaker gevaarlijk kunnen worden, ware het niet dat ook de grensrechter van FC Kunde het ‘vlagomhoog-syndroom’ onder de leden had, een perfect functionerende schouder bezit en gedecideerd bij elke diepe bal de vlag omhoog gooit.. triest dat dit op dit niveau telkens onderwerp van gesprek kan zijn.. Maar goed, mogen we niet te veel aandacht aan besteden, als we de kansen hadden afgemaakt, hadden we bij rust 0-4 voor gestaan..

De tweede helft beginnen we fel, komen enkele malen dreigend voor het doel, maar ook nu ontbreekt het aan de concentratie bij de afwerking.

Een speelster van FC Kunde heeft de bal in de loop van de 2e helft haast klemvast in de 16, maar helaas ontgaat de scheidsrechter dit, hij ziet het niet…onvoorstelbaar..De frustratie stijgt zienderogen, aan voetballen komen we nauwelijks meer toe.
FC Kunde komt er de laatste 20 minuten enkele keren gevaarlijk uit, maar gelukkig verricht Britt enkele fantastische reddingen!

We eindigen uiteindelijk de wedstrijd zoals we hem begonnen: 0-0. Samengevat: een goede eerste helft met aardig wat kansen en een tegenstander die ‘de bus parkeert’, een tweede helft waarbij het in de afwerking wederom niet wil lukken, waar we teveel tegen onszelf en de scheidsrechter voetballen en nog blij mogen zijn dat FC Kunde de kansen niet benut en we 1 punt mee mogen nemen naar Heerlen!

Volgende week moet het beter, we zullen hard aan de bak moeten dinsdag en vrijdag om alle puntjes weer op de i te zetten… oh en trainer: toch nog wat meer oefenen op afwerken misschien??