Dit gebeurde vanmorgen op basisschool Wonderwijs in Hoensbroek. Burgemeester Roemer ontving gedeputeerde Robert Housmans, burgemeesters en wethouders uit Limburgse gemeenten, JOGG-ambassadeur Erben Wennemars, vertegenwoordigers van GGD Zuid-Limburg, Rabobank Limburg, Huis voor de Sport Limburg, Healthy Sisters en Jong Leren Eten. De genodigden kregen een gezond ontbijt aangeboden. Centraal thema deze ochtend was: de gezonde omgeving voor de jeugd. Samen met de leerlingenraad nam Emile Roemer de ontbijtpakketten in ontvangst.

Ook deze ochtend: wethouder Charles Claessens (Duurzaamheid) nam samen met leerlingen het nieuwe watertappunt in gebruik. Speciaal voor deze gelegenheid kregen de leerlingen een herbruikbare drinkfles van de gemeente. Charles Claessens:

“Wij investeren in de uitbreiding van watertappunten in onze stad: in de buitenlucht, en op scholen. Want voor kinderen is het belangrijk dat ze vroeg wennen aan de smaak van water. Zo werken wij mee aan de basis voor een gezonde en duurzame leefstijl.”

Foto’s Gemeente Heerlen

 

Geef een reactie