WJK in Chili beklijvende ervaring voor Heerlense karateka 

 

 

Ga er maar aanstaan als tiener. Sportief presteren in een sporthal in een vreemd land terwijl buiten grote stratenrellen gaande zijn.  Het wereldkampioenschap voor junioren in Santiago Chili werd voor de Heerlense karateka Kaine van der Dussen en Issam Najdi dan ook een beklijvende ervaring.

Beide atleten komen uit voor Karateteam Timmermans uit Heerlen. Kaine van der Dussen trad in Chili aan bij de junioren min 55 kg. Na prima overwinningen op een Zuid-Afrikaanse en Poolse atleet bereikt Kaine de 1/8 finale. Daar verloor hij van een deelnemer uit top karateland Egypte met 2-0. Omdat de Egyptenaar aansluitend de halve finale verloor was er voor Kaine helaas geen herkansing meer. Toch goed gedraaid, ook gezien de gespannen situatie in Chili. En wellicht een schrale troost: een hoopvol puntenresultaat richting de senioren.

Issam Najdi kwam een dag later in actie en verloor zijn eerste partij bij de U21 plus 84 kg tegen een  Canadese deelnemer met een klein verschil. Omdat de Canadese karateka zijn volgende partij verloor was er ook voor Issam geen herkansing.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie