Workshop communicatie en contact met je baby, dreumes of jonge peuter

 

14 november 2019, van 19:30 tot 21:30 |

Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum

Kosten: € 8,50 pp voor bibliotheekleden, € 10,00 pp voor niet-leden

 

Esther Sluijsmans, logopediste, babycoach en babygebaren docent vertelt over de communicatieve mogelijkheden van een baby, dreumes en peuter. Deze workshop biedt heel veel praktische tips voor ouders en professionals.

De ontwikkeling van en de manier waarop een klein kind de omgeving iets duidelijk maakt verandert in een snel tempo naar naarmate het ouder wordt. Een jonge baby kan je nog niets vertellen met woorden, maar als je goed naar je baby kijkt dan heeft hij ons wel heel veel te vertellen. Wat begrijpt een baby precies? Hoe kun je daar als ouder/verzorger rekening mee houden? En wat is de functie van huilen? Hoe ga je daar als ouder mee om? Op welke wijze kun je je jonge kind laten weten dat je er voor hem bent?
Wanneer een baby ouder wordt, wordt de manier van contact maken bewuster en met meer controle. Wat verandert er in zijn ontwikkeling waardoor dit mogelijk is? En hoe kun je je kindje helpen in deze ontwikkeling? Wanneer gaat het taal begrijpen en hoe ontwikkelt de taal en spraak zich? En wat vraagt het van jou als ouder / opvoeder of professional wanneer een baby volop in ontwikkeling is en je steeds bewuster dingen duidelijk kan maken? Op welke wijze kun je je kindje op een stimulerende wijze helpen?
De workshop ‘communicatie en contact met je baby, dreumes of jonge peuter’ is zeer geschikt voor ouders/verzorgers met kinderen tot 3 jaar en voor professionals die te maken hebben met kinderen tot 3 jaar.
De workshop biedt je meer inzicht in de spraak-taalontwikkeling in relatie met de andere ontwikkelingsgebieden van een baby, dreumes en/of peuter. Je kunt beter aansluiten bij de communicatieve mogelijkheden van een (zeer) jong kind waardoor de communicatie met minder frustratie en meer plezier verloopt!
Deelname kost € 8,50 per persoon voor bibliotheekleden en € 10,00 voor niet-leden.
Aanmelden kan door het sturen van een mail naar ltimmermans@bibliotheekbrunssum.nl; vermeld in de mail de naam of namen van de deelnemers. Wil je meer weten over Esther, haar werkwijze en expertises? Neem een kijkje op haar 
site

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie