Op deze zonnige zondag stond de derby op het programma tussen Sporting Heerlen en Bekkerveld.
Beide ploegen kunnen de punten hard gebruiken om uit de gevarenzone te komen. Beide teams kennen elkaar ook door en door met een mooi zonnetje en een strakblauwe lucht bood dit alle ingrediënten voor een echte derby

Om half drie floot de leidsman voor het eerst en vanaf het begin was Sporting de bovenliggende partij en was het feller dan de blauwwitte zebra’s. Na enkele minuten keerde Rob Kerris een uitstekende vrije trap uit de bovenhoek.

De beste kansen bleven in de eerste helft voor Sporting, hoewel Bekkerveld enkele malen er gevaarlijk uit probeerde te breken was de eindpass vaak onnauwkeurig. Na een half uur kreeg Sporting een hoekschop en werd de verdediger van Sporting Heerlen in het 16 metergebied onderuit gehaald, gevolg een penalty voor Sporting. Deze werd prima binnengeschoten en helaas was doelman Rob Kerris kansloos. In de rest van de eerste helft gebeurde weinig.

In de 2e helft probeerde Bekkerveld er meer uit te komen, maar de eindpass bleef onnauwkeurig. Na 70 minuten kwam Sporting op een 2-0 voorsprong, deze voorsprong was verdiend.  Hierna ging Bekkerveld alles of niets spelen, Demsey Dowson schoot nog op de lat en Bekkerveld kreeg 2 minuten voor tijd nog een strafschop. Demsey Dowson schoot deze onhoudbaar binnen. Hoewel Bekkerveld nog probeerde kreeg het geen kansen meer. Een terechte nederlaag.

Komende zondag wacht voor de blauwwitte zebra’s de uitwedstrijd voor de beker tegen 3e klasser Sittard. Na deze wedstrijd zijn er nog een paar belangrijke wedstrijden voor de blauwwitte mannen van trainer Cooky Voorn.