Een echte voetballiefhebber die van mooie wedstrijden houd die moet zeker naar wedstrijden in de tweede klasse van het vrouwenvoetbal komen kijken.

Week na week prachtige voetbalduels, veel doelpunten, veel strijd. Ploegen die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. De onderlinge verschillen zijn zeer klein. En iedereen kan van iedereen winnen of verliezen. Wie naar de ranglijst kijkt ziet ook dat alle ploegen veel scoren maar ook veel(te veel) tegen hebben. Het is en het blijft waarschijnlijk een zeer spannende competitie.

 

Zo ook de uitwedstijd bij ZSV in Deurne. ZSV tot vorige week de koploper en geen onbekende van onze dames.

Het werd een ware slijtage slag op een zeer zwaar veld. (een echt veldje voor de afschroefbare voetbalschoen). Links en rechts geleden de speelsters van beide ploegen dan ook regelmatig uit.

Schaesberg begon goed en had in de punt “The Mel machine” (Melanie Leunissen) staan. Door een tactische aanpassing stond ze allen voorop maar dat maakte haar niet ongevaarlijk zo zou in deze wedstrijd blijken. Al na enkele minuten liep ze  er alles en iedereen  eruit maar kon de keepster nog ternauwernood redding brengen waardoor de bal net naast ging.

Zoals verwacht zou ZSV met veel cross ballen gaan spelen. En bij een van de eerst crossballen die niet voorkomen kon worden ging de bal naar hun linkerkant en werd gelijk afgestraft. 1-0. Dit alles in de 14e minuut. Maar in de 26e minuut sloeg Schaesberg terug. Vera Ruiters vervulde haar rol op links perfect en zorgde ervoor dat Schaesberg steeds kon aansluiten en dat Melanie niet voortdurend alleen maar diep hoefde. Zei bracht de rust en in diezelfde aanval kwam Melanie vanaf links schuin naar binnen en schoot raak. 1-1

Vlak voor rust kwam ZSV opnieuw op voorsprong. Nu een crossbal naar links en de rechtsbuiten kreeg doorgang naar het Schaesbergse doel 2-1. In deze fase moet Yaelle enkele keren handelend optreden en voorkomt erger.

Maar Schaesberg speelde goed, toonde goede discipline in het uitvoeren, smeet niet met onnodig krachten. Maar het was druk op met name het middenveld waardoor het voor beide ploegen moeilijk was.

Na rust hetzelfde spelbeeld. ZSV probeerde nu wat meer druk te geven en had ook meer balbezit. In de 65 minuut kwam ZSV op 3-1.  Een bal op de paal en ZSV reageerde sneller dan Schaesberg 3-1. Maar in de 66e minuut was het alweer 3-2. De ingevallen Jess Weijers werd diep gestuurd op rechts en haar prima voorzet werd door Melanie binnen geschoten. 3-2. En nog tijd genoeg.

In de 72 minuut is het weer raak. Wat een veerkracht toont Schaesberg. Opnieuw is Jess weg op rechts en opnieuw is het Melanie die raak schiet. 3-3. Boukje laat de “The Mel Machine” geboren worden. Niet veel later is Sylvana op weg naar misschien wel de 4-3 maar het veld en de bal denken hier anders over en veranderen van koers waardoor Sylvana niet meer rechtdoor kan maar naar de zijkant moet uitwijken. Weg kans helaas.  Hoe zuur kan het dan zijn dat in de tegen aanval de onderlinge afstanden   net niet kloppen en  de weg openligt. 4-3.

Nog een  omzetting en Lois naar de spits. Maar de vrouwen slagen er niet in om de bal lang in bezit te houden waardoor van een eindoffensief geen sprake is.

De 5-3 valt al in blessure tijd. Een van richting veranderde bal verdwijnt in het doel. Maar is verder niet van belang.

Maar hoe goed en met wat voor een veerkracht hebben de vrouwen van Schaesberg gespeeld.  Iedereen toonde de wil en de beleving. Een ploeg om trots op te zijn.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie