Johann Eckartz wint Euregionale Architectuur Prijs (EAP) 2019

Afgelopen zaterdag 16 november vond onder veel belangstelling de 29ste editie plaats van de Euregionale Architectuur Prijs (EAP) in het RWTH Reiffmuseum te Aken. Voor deze prijs, die jaarlijks wordt georganiseerd door SCHUNCK Architectuur, worden examenprojecten van de vijf architectuuropleidingen in Hasselt, Luik, Maastricht en Aken aangemeld.
De internationale jury, bestaande uit Floris De Bruyn, Karsten Weber, Cédric Libert, Jurjen Zeinstra en Rob van Baalen, besloot de eerste, tweede en derde prijs als volgt toe te kennen. De eerste prijs (2.500 euro) ging naar Johann Eckartz (RWTH Aachen) voor zijn project ‘Creating Chorweiler’. Tran Boi Linh Nguyen, die de Master of Architecture opleiding te Maastricht won de tweede prijs (1.250 euro) met ‘Grandma’s House’. De derde prijs à 500 euro was voor ‘Moving (on)’ van Sien Swinnen (Universiteit Hasselt).
Met de Euregionale Architectuur Prijs wil SCHUNCK Architectuur talentvolle, pas afgestudeerde architecten, ingenieurs en stedenbouwers een podium bieden dat hun stap naar de beroepspraktijk bevordert. Daarnaast moet de onderlinge positieve concurrentie tussen de instellingen leiden tot een positief effect op de kwaliteit van het onderwijs en haar eindproducten.


Eckartz kreeg 2.500 euro voor zijn winnende inzending ‘Creating Chorweiler’. Het project – gelegen in Chorweiler, een woonwijk in Keulen – implementeert nieuwe werkruimte in een woonwijk uit de jaren 1960 en introduceert ruimtes op verschillende niveaus: van een bazaar tot kleinschalige maakplaatsen. Een onderbenut parkeerterrein wordt bijvoorbeeld een ambachtscentrum.

Foto´s Schunck

Geef een reactie