Oranje-wit Weltania ontvangt paars-wit KVC Oranje

Zondag staat in de derde klasse A van het amateurvoetbal de ontmoeting tussen Weltania en KVC Oranje op het programma. Beide clubs hebben oranje-wit als clubkleuren. Zondag gaat dat uiteraard niet samen. De mannen uit Bleijerheide moeten zich op basis van de regelgeving moeten aanpassen. Zij zullen in het paars verschijnen, Weltania draagt de vertrouwde oranje tenues.

Het is alweer een aantal seizoenen geleden dat beide ploegen elkaar voor het laatst in competitieverband ontmoetten. Om precies te zijn, de laatste duels dateren uit de voetbaljaargang 2013-2014. In Kerkrade won Weltania afgetekend, met 0-3. In Welten werd het 1-2 voor KVC Orankje, dat op dat moment al gedegradeerd was. Weltania eindigde destijds in de veilige middenmoot van de derde klasse A. op plek 7.
Nu, 6 jaar later, treffen de beide verenigingen met dezelfde clubkleuren elkaar opnieuw. Eén ding is zeker: bij de laatste confrontatie zat KVC Oranje in een neerwaartse sportieve spiraal, die met de degradatie naar de vierde klasse in 2014 nog niet ten einde zou blijken te zijn. Later volgde nog de neergang naar de vijfde klasse. Sinds een paar jaar heeft de ploeg de weg omhoog nadrukkelijk teruggevonden. Zodoende kan er weer in de derde klasse worden gebald tegen Weltania.
Als we kijken naar de resultaten in de competitie tot nog toe zien we dat beide teams nauwelijks voor elkaar onder doen. KVC Oranje heeft twee punten meer behaald dan Weltania. Gek genoeg staat daar tegenover dat Weltania beduidend vaker het vijandelijke net heeft weten te vinden dan de ploeg uit Bleijerheide. Die score is 21 tegen 9 in het voordeel van de mannen uit Heerlen. Of men thuis dan wel uit sterker is, valt uit de resultaten niet op te maken. Die score is voor beide ploegen redelijk in evenwicht. Dat past dan weer bij de uitslagen in het gememoreerde seizoen 2013-2014. KVC Oranje begon voortvarend aan het huidige seizoen, maar moest vervolgens enigszins pas op de plaats maken. Weltania laat tot nog toe een wisselende prestatiecurve zien.
Genoeg uitslagen, statistieken en andersoortige resultaatsbeoordeling, de conclusie kan eigenlijk alleen maar luiden dat geen peil valt te trekken op hetgeen ons zondag op Sportpark Terworm aan de Koekoeksweg in de Heerlense wijk Welten te wachten staat. Spanning lijkt in ieder geval gewaarborgd. Weltania en KVC Oranje kunnen de steun van supporters altijd goed gebruiken en heten u dan ook graag welkom. Het duel begint, zoals te doen gebruikelijk, om 14.30.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie