Excursie in de Elisabethhal in Aken is tijdreis in de fascinerende badcultuur van 100 jaar geleden

Wat relatief weinig mensen in Parkstad weten is dat in een zijstraat in hartje Aken een fascinerend Art Nouveau zwembad te vinden is. Zaterdag 30 november biedt de stad Aken drie rondleidingen aan in de Elisabethhalle.
Het bezoek aan het zwembad geeft een heerlijk gevoel voor het luxe baden in de Art Nouveau- periode. Deze indruk wordt versterkt door het oude bad gedeelte, met originele accessoires en meubels uit die tijd. Tijdens de tour ontdek je ook twee zwembaden – gebouwd voor het voormalige sekse gescheiden zwemplezier voor dames en heren.
Tijdens een afdaling naar de verborgen gebieden van de technologie onder het zwembad, krijg je een idee van hoe complex het was om een dergelijk zwembad operationeel te houden. Daarvoor moest bijvoorbeeld een met kolen gestookte stoomverwarming constant wordt gehouden. Je krijgt ook uitleg welke inspanning en moderne technologie anno heden nog steeds nodig is om zwemmers een goed verwarmd en geventileerd en hygiënisch binnenzwembad te bieden.
Er is een rondleiding om 8.30 uur, 10.00 uur en 11.30 uur. Per tour kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Aanmelding vooraf is vereist. Dit kan via tel 0049-241 432-5216 of aan de kassa van de Elisabethhalle in de Elisabethstrasse. Deelname aam de excursie kost 5 euro. De weg van de gids is niet barrièrevrij en voor gehandicapten helaas niet geschikt.
Foto is rechtenvrij van Stadt Aachen

Geef een reactie