Een belangrijke pot deze zonnige herfstdag op de Bocholtzerheide. Onder de geur van hamburgers en frikadellen was het trouwe legioen weer in grote getale komen opdagen. Dat was niet voor niks, er stond veel op het spel. Keer stond vooraf net als WDZ op de tweede plaats, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Dat de mannen van WDZ van het belang van deze wedstrijd doordrongen waren, werd al direct vanaf de aftrap duidelijk. Met goed voetbal werd Keer onder druk gezet. Dat de wonderen de wereld niet uit zijn, werd tijdens de eerste helft duidelijk. Het was namelijk een wonder dat WDZ niet wist te scoren in de eerste 45 minuten. Vele goede aanvallen met schoten van dichtbij en veraf: de bal ging er maar niet in. Aan de andere kant had keeper Bas de Vreede amper wat te doen.
Zaak was de tweede helft dat goede gevoel vast te houden. Dat lukte aardig, ook al lukte het zelfs niet om via een penalty op voorsprong te komen. En toen dacht de voorhoede van de gasten: “We don’t Keer dat jullie zoveel kansen missen. Wij prikken ‘m er wel in.” En zo geschiedde. Volledig tegen de verhoudingen kwam Keer via een snelle overname op het middenveld op voorsprong. Een flinke tegenvaller voor WDZ, want zou ie er dan echt niet in willen vanmiddag? Max van der Linden bracht al snel het antwoord op die vraag. Een verre corner werd een aantal meter voorbij de tweede paal opgevangen door Max, die bijna vanaf de achterlijn de bal weergaloos in de lange hoek veegde. WDZ rook bloed en ging direct op zoek naar meer. Door de drang naar voren werden er achterin nog wel eens wat ruimte weggegeven. Dat zorgde voor spannende momenten aan beide kanten. Met een kopbal weggehaald van de Keerlijn en een bal via een eigen verdediger op de kruising bij WDZ, zou het zomaar nog beide kanten op kunnen vallen.

Jop Bleijlevens wees WDZ gelukkig de goede kant op. Na een sterke actie gaf hij de bal in de loop mee aan Tom Gillissen die voor een vreugde-explosie zorgde door de bal koel binnen te schuiven. Voor Keer het sein om nog meer de bal richting het WDZ-doel te pompen. Aan verzorgd voetbal kwam WDZ niet meer toe, ook niet nadat Keer was gereduceerd tot een tiental. Toch wist WDZ nog een keer te scoren. Vlak voor tijd was het Jop zelf die de zestien binnen trok en met zijn fluwelen rechter de bal in de verre hoek langs de keeper wist te schieten. 3-1 en einde wedstrijd. Dat het zolang spannend bleef had WDZ vooral aan zichzelf te danken, maar uiteindelijk kan WDZ vooral het goede gevoel en de tweede plaats meenemen naar volgende week: SCG uit.

Tekst Stijn Brands. Foto’s: René Flekken./RKVVWDZ Bocholtzerheide