BMR is een voetbalclub die haar domicilie heeft in het Limburgse heuvelland, om precies te zijn in het pittoresk gelegen Mheer. De naamgeving BMR komt voort uit een fusie tussen de voormalige clubs Banholtia, Mheerder Boys en Reijmerstokse Boys. Dat waren clubs die in sportief opzicht behoorlijk van elkaar verschilden, zeker in de jaren dat Mheerder Boys, met destijds een zeer gedreven Henny van Promeren aan het bestuurlijke roer, in de tweede en zelfs de eerste klasse uitkwam.

Uiteindelijk bleek dat hoger niveau niet langer vast te houden en ging het richting een wat lager voetbalpeil. Nu hebben de drie clubs de krachten gebundeld en speelt men in de derde klasse A en komende zondag is BMR te gast bij KVC Oranje in Bleijerheide.

Beide teams hebben elkaar ongeveer een tiental jaar geleden voor het laatst ontmoet in competitieverband.
In de huidige competitie neemt KVC Oranje een plek in de middenmoot in. In de eerste 5 duels bleef men ongeslagen en werden 13 punten behaald. Inmiddels is men al weer 5 duels zonder zege. Dit alles bij het gegeven dat pas 9 duels zijn afgewerkt. 5 +5 = 10, zo hebben op school geleerd, zult u denken, met als logische vervolgvraag: Hoe kan dat allemaal? Heel eenvoudig; de vijfde wedstrijd eindigde na vier zeges onbeslist, tegen Heksenberg werd het 0-0, vervolgens werd er alleen nog maar verloren.

BMR heeft het tot nu toe moeilijk, tenminste als de stand op de ranglijst maatgevend is voor oordeelsvorming. De ploeg van trainer Rob Delahaye, voormalig MVV-er, bezet plek 12 op de ranglijst. Het aantal gescoorde doelpunten (13) wijkt niet echt af van de productie van KVC Oranje (12). Wel heeft BMR beduidend meer tegentreffers moeten incasseren dan KVC Oranje: 30 tegen 16.
Zoals gezegd, KVC Oranje won de eerste 4 duels. Nadien kwam de ploeg van Paul van Putten nog maar moeizaam tot scoren. Dat veranderde vorige zondag op bezoek bij Weltania. Drie rake treffers vielen te noteren voor oranje-wit. Daaruit kan zelfvertrouwen worden geput. Het feit dat niettemin ongelukkig met 4-3 werd verloren kan daar niet aan af doen.

Zondag treffen beide ploeg dus weer eens op elkaar in Bleijerheide. Het duel begint om 14.30. Plaats van handeling is Sportpark Bleijerheide aan de Voorterstraat in Kerkrade. KVC Oranje en BMR heten u graag welkom.
Vanaf 8 december beginnen de voetbalwedstrijden in het amateurvoetbal op zondag om 14.00 uur, dit in verband met vroeger invallende duisternis.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie