C.V. De Streupers en “Karnavalsroad Broenssem” trots op Sjtadsjeugprinsepaar Brunssum Nygel 1e en Isabella 1e

 

Bovenstaande koptekst heeft, zo vernemen wij vanuit Brunssum, pardon Broenssem, inmiddels de juistheid van de geuite bewering alleen maar bevestigd. Niet zo verwonderlijk eigenlijk gezien de meer als lovende en tevreden reacties na de uitroeping van dit sympathiek jeugdig “vasteloavendspaar”. Zeker mag hierbij niet vergeten worden een welgemeende proficiat middels een veer op de hoed te steken aan het adres van het Kinjer Optoch Comité. Een verdiende oprechte redenering gezien het gegeven dat dit Comité een terechte keuze heeft gemaakt door Nygel Stawenga en Isabella Grissen te “strikken” als Stjadjeugprinsepaar 2019-2020. Dit kwam in alle opzichten al naar voren bij de uitroeping van deze jeugdige carnavalisten, ook omdat zij en hun familie heel bekend zijn met het carnaval in Brunssum. Een groot voordeel dus en in dat opzicht een streepje voor. Niets mis mee want uiteindelijk gaat het toch, ook voor de jongeren, om een verantwoorde en gezellige beleving van de “Vasteloavend”. Daarmee leggen ze ook een basis voor later en voldoen hiermede dan ook aan de aloude slogan: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Graag wil de redactie van ParkstadActueel het kersverse Sjtadsjeugprinsepaar Broenssem kort voorstellen aan de lezers:

Jeugdprins Nygel Stawenga
Hij is 10 jaar en woont natuurlijk in Brunssum en zit op basisschool de Langeberg. Hij is bovendien ook trots op zijn twee zussen. Belangrijk in dit verhaal is uiteraard het gegeven dat het carnavals bloed gaat waar het niet gaan kan. Dat is zeker het geval bij jeugdprins Nygel want zijn ouders zijn ook Stadsprinsenpaar geweest in Brunssum, sterker nog vader Stawenga is precies 25 jaar geleden zelf Stadsjeugdprins van Brunssum geweest. Maar ook zijn oom en neef mogen in dit carnavalsrijtje ook zeker niet ontbreken. Tenslotte laten weten dat Nygel heeft één grote hobby en dat is voetballen. Hij is een verdienstelijk spelertje in de u-11 van Fortuna Sittard.

Jeugdprinses Isabella Grissen
Zij is lid van Scouting Vincentius en speelt ook in de muzikale scouting band. Ook is ze lid/bordjesdraagster van de in de regio zeer bekende schutterij Sint Gregorius de Grote. Komend jaar ook betrokken bij de drumband van de schutterij. Of dat allemaal nog niet genoeg is, is ze ook lid van dansgarde van C.V.De Streupers. Overigens gaat Isabella iedere zaterdag naar het klooster van de blauwe zusters. Isabella heeft nog 1 zusje en ook 1 broertje waar ze het ook goed mee kan vinden. Ook is carnaval is haar niet vreemd, integendeel zelfs want eigenlijk kreeg ze “Vasteloavend” met de paplepel ingegoten. Ze komt immers ook uit een familie waar veel prinsen uit voortkwamen. Vader is ook Stadsprins geweest en opa prins, terwijl haar peetoom ook de functie van stadsjeugdprins heeft vervuld. Iedereen in Parelrieëk Broenssem hopen dan ook dat Nygel en Isabella, samen met het grote Stadsprinsenpaar Marc1e en Sakia 1e, een topseizoen mogen beleven. Het zij hen allen gegund.

Foto C.V. De Streupers en “Karnavalsroad Broenssem

Geef een reactie