Hoofdmenu

SCG 1 – WDZ 1

 

Zondag 1 december stond de wedstrijd SCG 1 – WDZ 1 op het programma. De goede resultaten tegen Keer en in de weken ervoor wilden de mannen van WDZ doortrekken door van SCG te winnen. Vanaf de eerste minuut was dit aan kant van WDZ ook duidelijk te zien. De gasten speelden verzorgd voetbal en creëerden kans na kans. Het spelbeeld leek dan ook verdacht veel op de wedstrijd van vorige week. Gelukkig wist Max van der Linden na 25 minuten, door een steekbal achter de verdediging, een doelpunt te maken, 0-1! Na deze goal was SCG even de kluts kwijt en wist Jop Bleijleven de 0-2 tegen de touwen te schieten. Nog geen 2 minuten later hing de 0-3 in het netje en wederom was het Jop Bleijlevens die scoorde.

Net voor rust volgde een lange bal aan de kant van SCG. Deze werd niet goed weggewerkt en viel voor de voeten van een middenvelder van SCG. Hij schoot de bal, nadat die van richting werd veranderd, in het doel. Met een 1-3 tussenstand gingen de mannen de rust in.

In de tweede helft begon WDZ laks te worden. Er werd minder gevoetbald, maar er werd ook vrijwel niks weggeven. Zo kwamen er nog een aantal kansen aan de kant van WDZ, maar de doelman van SCG hield zijn team op de been. De spanning kwam helemaal terug toen een kwartier voor tijd een onterechte vrije trap werd weggeven aan de rand van de 16. De voorzet werd erin gekopt, 2-3. Kansen in het laatste kwartier werden aan de kant van SCG niet meer gecreëerd. De 3 punten werden meegenomen noa de Bocheserhei. Koploper Leonidas speelde 3-3 tegen Gulpen, waardoor WDZ met zijn tweede plek nog maar een punt achter Leonidas staat.

Tekst Daan Baggen.-WDZ en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno