Hoofdmenu

Martin Sillen EP presentatie

Gratis entree!
Deuren open: 19.30 uur

De finale spelen van talentenwedstrijd Nu of Nooit, optreden tijdens showcasefestival Altersonic in Groningen en gedraaid worden op radiostation 3FM: het was een enerverend jaar voor de Maastrichtse band Martin Sillen. Nu is het tijd voor een volgende stap voor het muzikale project van Jop Ostendorf: het uitbrengen van een EP. ‘So Strange’ wordt op vrijdag 6 december in Cultuurhuis Heerlen gepresenteerd.

Het geld voor de EP heeft Martin Sillen bij elkaar gekregen door het organiseren van een crowdfunding: ze haalden 3500 euro op. Hierdoor kon Ostendorf samen met Erik Steegh (gitaar/zang), Luc van den Brink (basgitaar/zang) en Dinand Claessens (drums/zang) de muziek opnemen bij Husky Studio’s met Angelo Bombrini.
En daar laten de jonge Maastrichtenaren het niet bij: de tweede EP gaat in januari opgenomen worden. Ostendorf: ,,We willen meteen doorpakken. Zo laten we nóg beter aan ons publiek zien wie we zijn.

De presentatie van ‘So Strange’ vindt op vrijdag 6 december plaats in het muziekcafé in Cultuurhuis Heerlen. De deuren openen om 19.30 uur. De EP is op die avond voor tien euro te koop. De band Solomon, ook uit Maastricht, speelt in het voorprogramma.

DE BAND
Martin Sillen is de muzikale liefdesbaby van Jop Ostendorf. Het is een uit de hand gelopen soloproject: in de eerste opname voor een opdracht voor zijn opleiding aan het Conservatorium in Maastricht deed hij alles zelf. Hij schreef het nummer, maar speelde ook drums, bas, beide gitaren, leadzang en de koortjes zelf in. Nu staat hij op het podium met drie vrienden. De eerste single ‘Again’ kenmerkt zich door een melodieuze sound, groovende gitaren en sferische koortjes. De plaat houdt de luisteraar constant op het puntje van zijn stoel: de song ligt makkelijk in het gehoor, maar verrast constant. De EP is divers en verrassend, maar met de kenmerkende Martin Sillen-sound.
Martin Sillen is te vinden op Facebook (www.facebook.com/MartinSillenMusic) en Instagram (@martinsillen).

Live bestaat Martin Sillen uit:
Zang/gitaar Jop Ostendorf
Backing/gitaar Erik Steegh
Backing/Bass Luc van den Brink
Backing/drums Dinand Claessens of Kees Houx

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
Reserveren: of 045-5612121
info@cultuurhuisheerlen.nl
http://www.cultuurhuisheerlen.nl

Foto Cultuurhuis Heerlen/Rene Bradwolff(Volgend nieuwsbericht) »