Hoofdmenu

Tweestrijd der promovendi, KVC Oranje versus SC Jekerdal

 

Zondag treffen in Bleijerheide twee promovendi op elkaar. Thuisclub KVC Oranje ontvangt SC Jekerdal uit Maastricht. KVC Oranje werd vorig seizoen glansrijk kampioen in de vierde klasse B. SC Jekerdal kwam uit in 4A en bemachtigde aan het eind van het reguliere seizoen een plek in de nacompetitie. Dat toetje werd door de mannen die hun thuishaven hebben aan de voet van de Sint Pietersberg, voorzien van de bekende spreekwoordelijke slagroom op de taart, toen men in de finale tegen Rood Groen LVC’01 na een zinderende apotheose promotie wist te bewerkstelligen,

De successen in beide kampen hebben ertoe geleid dat beide teams nu uitkomen in 3A.
SC Jekerdal neemt, net als oranje-wit, een plek in de hoge middenmoot in. Beide teams hebben 16 winstpunten op hun conto bij kunnen schrijven. Het doelsaldo verschilt amper, om precies te zijn twee treffers in het voordeel van SC Jekerdal, 24-21 om 18-17. Van krachtsverschil lijkt dan ook, kijkend naar de ranglijst, weinig of geen sprake. Aan beide kanten zal men hoop koesteren dat er drie punten kunnen worden bijgeschreven. Op die manier zou men dan een stuk rustiger richting de winterstop kunnen. De laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2019 komt er immers volgende week al aan.
Vorige week wonnen beide teams. SC Jekerdal bond vv Hellas in eigen huis aan de zegekar, met een nipte 3-2. KVC Oranje had weinig moeite met BMR. Dat werd maar liefst 6-1. Wie nu aan het langste eind gaat trekken, weten we zondag even na kwart over vier.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno