Hoofdmenu

UOW’02 trakteert Eikenderveld op nederlaag en wint voor vierde keer op rij.

 

De twee ploegen die afgelopen zondag tegenover elkaar staan, hadden vorige week een makkelijke middag. UOW’02 won eenvoudig met 0-3 bij vv Bunde en Eikenderveld haalde thuis uit tegen RKHBS en won met 6-1.

De wedstrijd startte iets na 14.00u en beide ploegen tastten elkaar in de beginfase af. UOW’02 probeerde Eikenderveld vast te zetten en de weg naar rechteraanvaller Chadli af te sluiten. Dit lukte aardig in de beginfase. Eikenderveld leek niet in hun spel te komen en kwam in de eerste 20 minuten weinig voor het doel van UOW’02.

Het eerste echte gevaar kwam toen Mohammed Elberkani zijn weg naar voren wist te vinden en met een individuele actie op rechts schuin voor het doel kwam te staan. Zijn inzet werd echter gekeerd door UOW’02 keeper Sandro Aruvaino.

In de 35e minuut kwam UOW’02 op een 1-0 voorsprong nadat Edwin van Els de bal, in het drukbezette strafschopgebied van Eikenderveld, voor de voeten van Tom Dautzenberg legde. Hij wist uiteindelijk Eikenderveld keeper Habets te verschalken en hiermee de 1-0 ruststand op het scorebord te zetten.

Na rust wist Eikenderveld meer op de helft van UOW’02 te spelen en drong het de ploeg uit Landgraaf achteruit, dicht tegen de eigen 16-meter aan. Taoufik Chadli wist tweemaal vanuit een afstandschot gevaar te stichten. Eenmaal werd de bal, middels een goede reflex van Aruvaino, overgetikt. Bij het andere schot kwam UOW’02 met de schrik vrij toen de bal via de binnenkant van de paal weggewerkt kon werden.

UOW’02 had in de eerste helft Rik Joosten in de ploeg gebracht voor de geblesseerde Kay van Haaren. Middels de snelheid van Joosten kon het een aantal keer gevaarlijk counteren. Dit resulteerde zo’n 20 minuten voor het einde in een lange bal op Pim Theunissen. Hij legde de bal breed en Joosten kon de bal rustig achter doelman Habets schieten, 2-0.

Foto UOW ´02

Eikenderveld drong in de laatste minuten nog een aantal maal aan, maar de grootste kansen waren er voor UOW’02, dat via Tom Dautzenberg en Rik Joosten de score nog hoger had kunnen laten uitvallen.

Zo wist UOW’02 uiteindelijk met 2-0 te winnen van het, tot dan toe, goed presterende Eikenderveld. Hiermee komt het op 9 punten uit 3 wedstrijden in periode 2. Volgende week staat voor UOW’02 de laatste wedstrijd van 2019 op het programma, thuis tegen RKUVC. Eikenderveld krijgt RKTSV op bezoek.

Foto´s UOW´02« (Vorig nieuwsbericht)