Limburgse toppers zetten kroon op Beneluxjaar 2019

Het Beneluxjaar 2019 werd gisteravond in Schloss Merode in Langerwehe afgesloten met een fantastisch concert van violist-dirigent Guido Dieteren, sopraniste Wendy Kokkelkoren en toetsenist-componist Falco Borsboom.
80 hoogwaardigheid bekleders woonden op uitnodiging van Willem van de Voorde, de Belgische ambassadeur in Berlijn en prins Charles-Louis De Merode het beklijvende concert, in een van de mooiste renaissance kastelen van Duitsland bij. Opvallend de uitgenodigde Limburgse politieke vertegenwoordigers lieten het higlight van samenwerking en cultuur goeddeels aan zich voorbijgaan. Een gemiste kans.
Willem van der Voorde zei het zo: “België , Nederland en Luxemburg delen een gemeenschappelijk woon- en economisch gebied in het hart van Europa met Noord-Rijnland-Westfalen. We zijn gebonden aan een hechte vriendschap, wat tot uiting komt in de diverse samenwerking op politiek en maatschappelijk niveau.”
Er is bijvoorbeeld al tien jaar een samenwerkingsovereenkomst tussen Noordrijn-Westfalen en de Benelux Unie. Daarom is 2019 uitgeroepen tot het eerste Benelux-jaar in de geschiedenis van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.
Van de Voorde: “De deelstaatregering wil het volk van Noord-Rijnland-Westfalen het hele jaar door dichter bij onze buurlanden brengen. Een fantastisch concert, met Limburgse topkunstenaars in de hoofdrol, zoals we vanavond hebben gehoord is een bewijs dat muziek en cultuur de mensen in de Euregio dichter bij elkaar brengt. Ik hoop dan ook oprecht dat dit concert in de nabije toekomst een breder vervolg krijgt in de Euregio.”

Foto geleverd door Torena Publiciteit

Geef een reactie