Praat 17 december mee over de toekomst van Limburg bij Schunck in Heerlen

Op dinsdag 17 december aanstaande kunt u bij Schunck in Heerlen (Bongerd 18) meedenken over thema’s als wonen, werken, vervoer en natuur in Limburg. Daar staat de Provincie Limburg van 9.00 tot 12.00 uur met het zogenaamde ‘Rad van Participatie’ Een ludiek spel van 5 minuten waarmee burgers hun mening kunnen geven over de toekomst van Limburg.

De Provincie Limburg is namelijk bezig met het opstellen van de Omgevingsvisie. We hebben in Limburg beperkte ruimte en moeten keuzes maken hoe we deze ruimte inzetten. Wonen, vervoer, energie, landbouw, natuur of cultureel erfgoed – alles heeft een plek nodig. Daarom stelt de Provincie een visie op die zich richt op de lange termijn, namelijk 2030 tot 2050.

Gedeputeerde Andy Dritty: “De thema’s uit de Omgevingsvisie gaan de inwoners van Limburg aan. Door middel van gesprekken op straat en met behulp van digitale stellingen, vragen wij hen hun kijk op de toekomst met ons te delen. Dit is voor ons belangrijke input en inspiratie bij het opstellen van de Omgevingsvisie, die in december 2020 klaar moet zijn.”.

Praat mee!
Bezoek het Rad en geef in 5 minuten je mening over één van de thema’s uit de Omgevingsvisie: wonen, werken, vervoer en natuur. In 2020 staan we met het Rad van Participatie nog op andere centrale plekken. Bekijk de tourlijst op www.limburg.nl/toekomstvanLimburg. Geen tijd om het Rad te bezoeken? U kunt op de website www.limburg.nl/toekomstvanlimburg vanaf 16 december ook online uw mening geven. Dit duurt circa 10 minuten.
Wat gebeurt er met de input?
Het proces van het opstellen van de Omgevingsvisie kent een aantal fasen. In het voorjaar van 2020 bereidt de Provincie het concept voor de Omgevingsvisie voor. Hier is uw input hard bij nodig. Daarom verzamelt de Provincie van december 2019 tot en met februari 2020 meningen van burgers. De inzichten die de Provincie Limburg hiermee opdoet, is van invloed op de inhoud van de Omgevingsvisie.

In mei 2020 wordt de Ontwerp Omgevingsvisie opgesteld. De officiële vaststelling van de Omgevingsvisie door Provinciale Staten staat gepland voor december 2020.
Meer informatie?
U vindt alle informatie en ontwikkelingen over de omgevingsvisie op www.expeditieruimte.nl

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie