Promovendus KSV Helios ook haar eerste uitwedstrijd in de NRW-Landesliga gewonnen. Thuisploeg Bielefeld werd met ruim 80 kilopunten verschil verslagen. Door de overwinning verstevigden de Simpelveldse gewichtheffers haar koppositie in de Landesliga.
Van tevoren zag het nog niet zo rooskleurig uit voor Helios, want als gevolg van blessures en ziekmeldingen konden de Simpelveldenaren slechts vier in plaats van vijf atleten aan de halter brengen. Daarom moest uit nood een beroep gedaan worden op de jeugd. Die maakten van de nood echter een deugd. Dani Steinschuld die als zestienjarige zijn debuut maakte tijdens het eerste duel in de Landliga en Daan Huits, die in Bielefeld als vijftienjarige voor het eerst in het team stond, kwamen uitstekend voor de dag en verbreken al hun persoonlijke records. Ook de technische uitvoering van al hun zes beurten deed trainer Ralph Aretz veel plezier.

Ook Bas Goorden kende een topdag en beloonde zichzelf met de verbetering van al zijn persoonlijke records. De veertigjarige toonde aan dat consequente trainingsarbeid resultaten blijft opleveren en dat je ook op hoger leeftijd het prestatieniveau kunt verbeteren.
De ruggengraat van het Helios team en daarmee de grootste puntenleverancier en beste gewichtheffer van de wedstrijd, was wederom Erwin Rasing. Zijn prestaties bieden niet alleen voor de teamgenoten maar ook voor de trainers een zekerheid waardoor topresultaten van Helios mogelijk zijn.
15 februari neemt KSV Helios het in Simpelveld op tegen KG Wuppertal.

Archieffoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie