Jaarlijkse Kaarsjesavond historische Stadsbegraafplaat Akerstraat in Heerlen

Op 23 December organiseren de Vrienden van de Historische Stadsbegraafplaats Akerstraat (Heerlen centrum) de jaarlijkse Kaarsjesavond.

Met vele honderden fonkelende lichtjes, diverse sfeervol vlammende vuurkorven, mooie Kerstverlichting, een kribbe en fraaie Kerstboom zal het plaatje zeker en vast weer betoverend zijn.

Daar waar vorig jaar plotsklaps ter elfder ure duidelijk werd dat het jaarlijkse Kerstconcert niet door kon gaan namen bezoekers spontaan zelf het heft in handen en zongen gezamenlijk diverse Kerstliederen. Dit jaar staan echter niet een maar zelfs 2 muzikale verrassingen gepland.

Zo start om 19 uur, nabij de hoofdingang aan de Akerstraat, het Kerstconcert waaraan zowel familiekoor Young Spirit als de uit het Eikenderveld afkomstige muziekkapel Sjpasmonie Akseptabel Gesjravel deelnemen. Beiden zetten hun beste beentje voor en brengen diverse sfeervolle Kerstnummers ten gehore.

Zo lang de voorraad strekt is er bovendien warme chocomel, glühwein en Kerstbrood.

De vrijwilligers, die dit jaar al weer voor de elfde editie tekenen, hopen dat velen ook van thuis uit een of enkele kaarsjes meebrengen en deze naar goeddunken een geschikt plekje geven. Een leeg glazen (groente)potje -met waxinelichtje- is daarvoor al een prima begin met sfeervol resultaat.

De jaarlijkse Kaarsjesavond op de Stadsbegraafplaats aan de Akerstraat (Heerlen centrum) start maandagavond 23 December officieel om 17 uur en zal tegen 20 uur aflopen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie