Festival Fun Beethoven in Aken en Kerkrade

Duitsland, Herzogenrath, 22 november, 2006. Discussie scholieren met acteur Brandauer. Toelichting: in kader van euriade. foto: Diana Scheilen

De stad Aken viert onder de artistieke leiding van de internationaal gerenommeerde toppianist Sebastian Knauer met een bijzonder Festival de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 april 2020 vinden op zeven bijzondere locaties hoogwaardige en beklijvende concerten plaats. Wereldsterren als Klaus Maria Brandauer en Daniel Hope, violist Joseph Moog en het Bonner Beethovenorkest gaan samen met Sebastian Knauer voor een bijzondere ambiance zorgen.
Van de Kroningszaal van Akens gemeentehuis tot de voormalige industriële Naaldfabriek de Ballsaal van het Altes Kurhaus tot de Citykerk en het Ludwig Forum, het museum van moderne eigentijdse kunst en Parkstad Limburg Theater Kerkrade. Op iedere locatie zal Ludwig van Beethoven voor iedereen dezelfde intensiteit hebben. De concerten zullen duidelijk maken dat het clichébeeld van Beethoven zijnde introvert, streng en ietwat onbeschoft niet juist is. Ludwig van Beethoven was een componist die zijn menselijk geluk en onfortuin in zijn muziek tot uitdrukking bracht. Dus vreugde en verdriet in gelijke mate.
Bij het Festival Ludwig Fun Beethoven moet Beethoven vooral voor plezier zorgen bij de concertbezoekers.
Meer info en tickets via: www.ludwigfunbeethoven.de

Geef een reactie