Wie worden de nieuwe carnavalshoogheden bij de C.V. de Jonge Böck en C.V. de Bokkeriejesj

 

Nu de sfeervolle en gezellige kerstdagen 2019 weer tot het verleden behoren en vandaag dinsdag 31 december de spetterende jaarwisseling zal plaats vinden en morgen dus  woensdag 1 januari de viering van het nieuwe jaar 2020 op het “menu” staat zal het slechts een aantal dagen duren dat in Groot Heerlerheide, in de carnavalsperiode beter omschreven als Groeët Ghen Heij, de beleving van “sjpass en plezeer” weer zal losbarsten. Het betreft dan de te houden prinsenproclamaties bij de twee plaatselijke carnavalsverenigingen C.V. De Jong Böck Nieuw Einde/Vrieheide e.o. en C.V De Bokkeriejesj

C.V. De Jonge Böck .Omdat de proclamatie van C.V De Jonge Böck al komende zaterdag 4 januari wordt gehouden, starten we uiteraard dit overzicht bij deze vereniging. Bovendien zijn zij dan volop in jubileumstemming. Zij bestaan immers maar liefst 6 x 11 jaar een bijzondere mijlpaal in hun verenigingsgeschiedenis welke begon in 1954. De komende prinsenproclamatie zal dan ook een extra dimensie krijgen in hun narrentempel De Varenbeuk aan de Hei Carisborgweg 49. De proclamatieavond zal beginnen om 20. 20 uur. O.l.v. welbespraakte president Henry Jongen zal er tevens een geweldig artiestenprogramma gepresenteerd worden. Wat te denken van: good old Frans Theunisz, zanger John Heesakkers, topzangeres Angelina, Sjoerd Mertens en zo we vernemen nog veel meer.

Uiteraard wordt op waardige wijze afscheid genomen van de geweldige hoogheden 2019 t.w. Myrthe l, John lll en Mariska l (Trags). Zij hebben zorg gedragen dat er op en top carnaval gevierd werd in Nieuw Einde/Vrieheide e.o. Grote dank hiervoor natuurlijk. Vervolgens is het met veel nieuwsgierigheid wachten op de komst van de nieuwe heerser, heerseres of toch weer een paar. Maar in alle heersende gezelligheid in de Varenbeuk zal de tijdspanne van genoemde nieuwsgierigheid visueel zeker geen belemmering zijn. Naar we vernemen gaat het, als vanouds, weer een verrassing worden. De receptie zal plaats vinden volgende week zondag 12 januari vanaf 11.11 uur in narrentempel de Varenbeuk.

Foto aftredende prinselijke hoogheden C.V. de Jonge Bock

 

C.V. De Bokkeriejesj .Onder het seizoensmotto: “Lèëf vuur de vasteloavend!” gaan C.V. De Bokkeriejesj anno 1898 van Groeët Ghen Heij zondag 5 januari haar nieuwe prinselijke hoogheid uitroepen, installeren en proclameren. Dit als opvolger van jubileumprins Ivo l (Wijnen) die mag terug zien op een prachtig seizoen met vele hoogtepunten in het kader van 11 x 11 jaar Bokkeriejesj. Wie op 5 januari de uitverkorene zal zijn blijft (terecht overigens) angstvallig geheim gehouden door de prinselijke verantwoordelijken van de Bokkeriejesj. Natuurlijk is narrentempel Corneliushuis op zondag 5 januari het carnavalswalhalla op Gen Heij en……met gratis entree. Natuurlijk is iedereen van harte welkom.

Let op: de Bokkeriejesj vragen voor zondag 5 januari extra aandacht voor een wijziging van het aanvangstijdstip van hun proclamatie. In tegenstelling tot eerdere jaren, starten zij de middag niet om 16.11 uur maar nu al om 14.11 uur, dus twee uur eerder. Sinds lange tijd hebben zij, naast een DJ, ook een live band en wel de meer als welbekende Tiroler Ohne Berge (met haar roots uit Groot Heerlerheide). Voor de goede orde: tijdens deze ongetwijfeld weer spannende en zeker gezellige, proclamatiehappening zullen zij eerst de abdicatie doen van jubileumprins Ivo I. Maar hier voorafgaande worden een aantal jubilarissen in het terechte zonnetje gezet. Na de abdicatie zal dan gestart worden met de proclamatie van de nieuwe (optocht)-prins 2020. Aansluitend is het nog diverse uurtjes goed toeven in de narrentempel, onder het “wakend” oog van de nieuwe, weliswaar nu nog onbekende heerser.

Vrijdag 10 januari kan eenieder, vanaf 19.11 uur in narrentempel Corneliushuis, de nieuwe heerser prins…? komen feliciteren en tevens dan ex-jubileumprins zijnde Ivo l (Wijnen) bedanken voor de wijze waarop hij zijn  prinselijke “vasteloavendtaak” heeft ingevuld. Klasse en chapeau dus.

Foto: aftredende jubileumprins Ivo Wijnen C.V. de Bokkeriejesj

 

Geef een reactie